Slávista Keszi: Vzít tak Jágrovi puk...

Ještě nedávno hrál play off za juniorku hokejových Rytířů a patřil mezi nejlepší v kanadském bodování celé juniorské extraligy. Z téhle tehdejší party v Kladně zůstala jen hrstka hráčů. Ostatní se rozprchli po různých klubech v různých soutěžích. Útočník Vincent Keszi (22) zkouší štěstí v pražské Slavii, v týmu dnešního soupeře Kladna (17.30).

S jakým pocitem na svůj domovský kladenský stadion dnes zamíříte?
Těším se o to víc, že se vracím domů (usmívá se). A samotný zápas, to je pro mě jedna výzva vedle druhé. Doufám, že Kladnu trošku nandáme. Jedna z výzev jsou kladenští fanoušci, kteří dokážou vytvořit super atmosféru, těším se na ně. Chci se ukázat před svými kamarády a bývalými spoluhráči, kterých je v současném týmu rytířů tak osmdesát procent. Velkou výzvou je nastoupit proti Jágrovi, ubránit ho, zkusit mu vzít alespoň jednou puk. V neposlední řadě bojuji ve Slavii o smlouvu, a když to dopadne, tak i o co nejlepší místo v sestavě. 

Neobáváte se, že si při prvním návratu z ledu spletete střídačku?
(směje se) Toho se nebojím. Máme dost odlišné barvy oproti Kladnu a já navíc mám červenou rád, takže mne to z ledu potáhne rovnou na správnou stranu. 

Jsou nějaké náznaky ve Slavii, že by to mohlo pro vás dopadnout dobře?
Nikdo v klubu nedává najevo, s kým z uchazečů o smlouvu počítají víc, s kým méně. Je to asi lepší, protože všichni o to místo v mužstvu bojujeme do poslední chvíle naplno. Proto si i myslím, že každý přípravný zápas vypadá líp, než kdyby to někdo měl jistější než ostatní. Počítám, že se dozvím definitivu do čtrnácti dnů. 

-red-

Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí