Extraliga se blíží. Jakub Valský varuje před fičákem

Je zatím poslední posilou v řadách Rytířů Kladno. Útočník Jakub Valský (32) se koncem minulého týdne vrátil z Liberce do svého hokejového "rodiště". Jeho hostování z klubu vicemistra extraligy skončí nejpozději k poslednímu lednu příštího roku. 

V Liberci jste se o svém přesunu do Kladna dozvěděl v kabině, kde jste se chystal na rozbruslení. Zažil jste někdy tak rychlý odchod do jiného klubu?
Takhle rychle mě to potkalo poprvé v životě. A ne právě v nejvhodnějším okamžiku. V červenci přišel v Liberci na svět můj první syn a já se těšil, že mu budu už jen nablízku. Ale jsem profesionál a takové rychlé přesuny jinam k hokejovému životu patří. Nestěžuji si, jen mě to v ten okamžik zaskočilo. Teď se soustředím na hokej v Kladně, kde se ode mne očekává, že mužstvu minimálně do konce ledna pomůžu. Záleží mi na tom, abych byl platným členem Rytířů. 

Na Liberec narazíte v sedmém kole. Poradíte, jak na něj?
Když bude zájem o můj názor, rád poradím (směje se). My každopádně narazíme na vicemistra a jeden z nejlepších týmů extraligy. 

Po dávném odchodu z Kladna jste v Liberci slavil mistrovský titul, zahrál jste si za reprezentaci i v KHL. Co považujete za dosavadní vrchol své kariéry?
Pro mě určitě byla čest hrát za reprezentaci. Škoda, že jsem to neprotáhl až na mistrovství světa (usmívá se). Za vrchol kariéry považuji i všechna finále play off s Libercem. Jsem samozřejmě rád za krátkou zkušenost v KHL. Když se ohlédnu za svou kariérou, asi bych dnes na některé věci tolik netlačit, byl bych trpělivější. 

Pamatujete si na odchod z Kladna do Liberce?
Po pravdě moc ne. Vím, že jsem šel do týmu, který se v extralize zachraňoval a Kladno hrálo play off.

V pátek rytíři startují novou mistrovskou sezonu v Třinci. Co vás na ledě mistra čeká?
Pro některé z nás pěkný fičák (směje se). Ale na začátku soutěže nebývají rozdíly mezi týmy takové, jako na jejím konci. Teď je velká šance překvapit.

Jan Murárik

valskyjmeno

Jméno a datum narození svého syna nosí hrdě na hřbetu ruky


Počasí Kladno

Předpověď počasí