Rytíř Kehar: Chyby děláme ze strachu z chyby

Po návratu z marodky odehrál tři zápasy. Z nich Kladno uhrálo čtyři body. Tři z nich obránce Martin Kehar pomohl vybojovat včera proti Karlovým Varům. 

S vaším návratem se až na zápas s Třincem vašemu týmu daří a navíc hraje pěkný hokej...
(usmívá se) To nebude mnou. Ale je fakt, že hrajeme lépe než proti Třinci. Ostatně takový návrat z marodky nikomu nepřeju zažít... Škoda, že jsme to v Hradci Králové nedotáhli do výhry. Tam jsem tři body urvat měli. Přesto jsme potvrdili, že umíme hrát s velkými soupeři. 

Ovšem jak v Hradci, tak doma s Vary jste v závěrečných minutách naprosto zbytečně svojí laxností nechali soupeře skórovat. Co se to s vámi v té době děje?
Ustoupíme z naší hry, kterou do té doby předvádíme. Připadá mi, že se začneme bát udělat chybu, a proto jsme ji asi pokaždé udělali. 

V čem se hra vašich zadních řad změnila, když jste doplnil kádr?
Neřekl bych, že se nějak hra mým příchodem výrazně změnila. To, že dostáváme najednou méně branek, je především zásluha Denise Godly v bráně! 

Zítra hrajete ve Vítkovicích. Budou hodně jiné než v prvním zápase v Kladně?
Musíme se dnes podívat na video, jestli od té doby něco nezměnily v herním systému. Jedem na Moravu už dneska, takže na únavu z cesty se nemůžeme vymluvit (usmívá se). Narazíme na mladý energetický tým a veliké kluziště. A nemůžeme se vůbec koukat na to, kde v tabulce jsou. Tři čtyři kola a všechno může být jinak. 

Teď jste se dostal do herního tempa a od pondělí je opět na pořadu dlouhá pauza. Vítáte ji, nebo byste raději hrál?
Raději bych hrál, ale na druhou stranu zase doladím v klidu bolavá záda...

V extralize působíte první sezonu. Kde jste byl v době, kdy Kladno v sestupovém ročníku hrálo s Vítkovicemi?
V té době jsem byl vděčný trenérům Kamešovi a Kyndlovi, že mě vrátili k pořádnému hokeji. To byl malý zázrak (směje se). 

Jan Murárik

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí