"Indiánii" dobyli tvrz Rytířů

 

Kladenští Rytíři v pěkném utkání podlehli doma plzeňským „indiánům“ 1:3 (0:1, 1:1, 0:1). 

 

Chvílemi to vypadalo, že Plzeň hraje permanentní přesilovku. Na Godlu pršel déšť střel. Kladno bojovalo, dřelo. Fanouškům se nasazení i rvavost rytířů líbily. Leč uvítali by více střeleckých pokusů. V téhle činnosti za svým soupeřem domácí zaostávali nejvíce.
"Mně se hokej z obou stran líbil," poznamenal fotograf Rytířů Josef Poláček. Obě mužstva vsítila branku v přesilové hře. Plzeň šla podruhé do vedení už za plného počtu hráčů na ledě. Třetí zásah přišel v závěrečných vteřinách do prázdné kladenské brány. Tři góly z 52 střel svědčí o stálé Godlově vynikající formě. Na čestný úspěch potřebovali rytíři 20 pokusů.
V neděli se Kladno představí na ledě Sparty (16.00 hod.). V jaké sestavě rytíři nastoupí je v těchto dnech snad opravdu ve hvězdách. I když se z marodky vrátili Valský s Bílkem, přibyli na ni Zajíc, Hovorka a Hajný…

Diváků: 4 035.
Branky a nahrávky: 27. Kaut (Nash, O'Donnell) – 15. P. Zdráhal (Pulpán, Budík), 29. Rob (Jank), 60. Kantner (Moravčík, Mertl).
Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka (A), Romančík – Strnad (C), Vampola, Redlich – Bílek, Machač, Zikmund – Š. Bláha, Stach, Melka – Hajný, Kaut (A), O'Donnell – Valský.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Malát – Rob, V. Němec, Přikryl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Jan Murárik 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí