Jaromír Jágr: Cítím, že můžu hrát do šedesáti

Když vyjede Jaromír Jágr v extralize na led, musí se mít soupeř na pozoru stejně, jako před dvaceti roky. Hrající majitel extraligového klubu v podcastu Radiožurnálu mimo jiné vysvětlil, proč tomu tak je.

V únoru slavíte 48 let. Vykají vám hráči na ledě?
Soupeři ne, ale trénují s námi junioři a dorostenci a ti mi občas vykají. Hlavně když vejdou do kabiny, tak mi neřeknou ahoj, ale dobrý den, a já je u toho nechám (směje se).

Jak moc se liší váš trénink v současné době oproti sezoně, v níž jste poprvé hrál za Kladno nejvyšší soutěž?
V současné době se soustředím na to, co mi jde, kde mám oproti ostatním hráčům ještě výhodu. Rychlost už nenatrénuju… Tak, jako jsem trénoval kdysi na ledě i mimo led, teď, myslím, nikdo netrénuje. Nesmíte zapomínat, že jsem v mládí pracoval při hokeji tvrdě na našem statku a tam jsem získal do horní části těla ohromnou sílu. Na dolní část těla jsem dělal denně tisíc dřepů. Posilovnu jsem neznal a posledních patnáct let jsem v ní nebyl. Dnes těžím z toho, co si moje svaly pamatují. Nemusím už tak náročně trénovat. Dělám jen, co mě baví, co miluji a neodrovnávám se psychicky. Nevím, proč bych měl přestat hrát, když hokej miluju. Cítím, že můžu hrát do šedesáti.

Vlastníte hokejový klub. Víte o všem, co se v něm děje?
Vím a zakládám si na tom. Musím o všem vědět, ale nemusím o všem rozhodovat. Uzpůsobuji tomu i svůj trénink, takže se mnohdy nestačím pořádně rozcvičit a z toho pak pramení má zranění.

Před osmnácti roky jste se stal věřícím. Co pro vás víra znamená?
Je to můj pohled na život. Pro mě je nejvíc Bůh a energie, kterou jsem schopný z něj přijímat. Věřím například na to, že když někoho obviníte za něco, co neudělal, tak se vám to v životě vícekrát vrátí. Když mne někdo dnes napadá, tak já se nebráním. Já už čekám jenom na ty dobré věci. Čas všechno zlé zahojí. Osobně jsem opatrný, než někoho začnu kritizovat.

-red-
Zdroj: Olympijský podcast Radiožurnálu

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí