Bílek: Věřím, že jsme se vyspali lépe než Vary…

Už to vypadalo, že se v téhle sezoně nemůže potkat se střeleckou formou. Ovšem v šesti zápasech za prvoligovou Slavii nasbíral útočník Vítězslav Bílek devět branek! Dnes by mohl po delší době vyjet na led v dresu Rytířů v základní sestavě.

V první lize jste před lety s pětačtyřiceti brankami překonal rekord první ligy. Potřeboval jste na ně téměř celou sezonu. Při současné produktivitě byste jich dosáhl v třicátém kole. V extralize zatím takovou produktivitu nemáte. Svědčí vám víc hokej o soutěž níž?
Ve Slavii jsem spokojený, ale raději bych si zasloužil více zápasového času na ledě za Kladno. V týmu Pražanů hraji zhruba dvacet minut za utkání. Na střílení branek tak mám více času než v extralize. Teď se o to chci znovu pokusit za Rytíře.

Jaká je úroveň první ligy?
Je bruslivá, ale také méně takticky svázaná. Častěji se v ní dostanu do sóla, nebo celá lajna do přečíslení.

Má Slavia tým na extraligu?
Na extraligu v současné době hotový tým nemá nikdo. I suverénní České Budějovice by musely stávající kádr pro extraligu výrazně posílit. Slavii se v základní části nyní daří. Ovšem čeká ji play off a to je úplně jiná soutěž. Snad jí to půjde skvěle i tam. Klubu to přeju od srdce. Je v něm skvělá atmosféra.

Projevili Pražané o vás pro příští sezonu zájem?
Zájem z jejich strany cítím, ale já bych chtěl především hrát extraligu za Kladno.

Dnes byste se mohl vrátit do základní sestavy. Nejen pro vaše skvělé střelecké výkony v první lize, ale také pro absenci několika útočníků Kladna. V Karlových Varech jste působil. Změnil se soupeř v něčem výrazně?
Podle mne moc ne (směje se). Pořád je to mužstvo vedené Vencou Skuhravým, a to hovoří za vše. To je bojovník, který nesnáší prohry.

A zná jako odchovanec kladenský hokej… Jak na Energii vyzrát?
Těžko jeden druhého překvapí. U těchto dvou týmů záleží, jak se ten den vyspí, jak to komu zrovna v tom utkání sedne. Věřím, že lépe jsme se vyspali my…

Jan Murárik



 


Počasí Kladno

Předpověď počasí