Josef Machala: O Zikmunda je zájem, ale ještě nejednáme

Hokejový agent Josef Machala, bývalý hráč Kladna, z titulu své profese sleduje českou extraligu bedlivě. Pro Vaše Kladno porovnává síly mužstev, která bojují o záchranu a říká také, že o jeho svěřence u Rytířů, Ladislava Zikmunda, je zájem.

Jak jsou na tom podle vás Pardubice, Kladno a Litvínov?
Pardubice se mi líbí, jak bojují. To mi v tuto chvíli u Kladna chybí. Litvínov má velmi zkušené hráče a ti budou v závěru základní části extraligy důležití. Pro Kladno páteční zápas s Pardubicemi nemusí být rozhodující. Má s nimi teď lepší vzájemnou bilanci, a když neprohraje, bude na tom pořád o trochu líp. Ovšem musí vyhrát v dalších kolech, protože v posledním zápase v Litvínově sehraje obrovskou roli nervozita. A jak jsem řekl, Litvínov má zkušenější mužstvo…

Máte ve své stáji nějakého zajímavého českého hráče, kterému domlouváte atraktivní angažmá v zahraničí?
Nikoho takového v současné době nemám, ani ho v naší lize nevidím. Mezi dorostenci a juniory dobrých hráčů ubývá. Je jich čím dál, tím méně. Na mezinárodní hokej přestáváme stačit.

V kladenském týmu zastupujete Ladislava Zikmunda. Jednáte s Rytíři o jeho dalším působení?
V téhle situaci, kdy se hraje o záchranu, nejednáme. Ale jsme v kontaktu. Nic není uzavřené. Zájem má asi pět extraligových klubů. 

Jan Murárik

apamach
Josef Machala se v Kladně v minulých dnech potkal se svým bývalým svěřencem Ondřejem Pavelcem

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí