HC Ovce statečně vzdorovaly omlazené Žilině, Honza Kruliš řádil jako za mlada!

Na zimním stadionu v Kladně proběhl zápas prestižní hokejové ligy AMHL mezi HC Ovce Kamenné Žehrovice a HC Žilina.

Oba týmy nastoupily v lehce pozměněných sestavách. Ovcím chybělo několik klíčových hráčů, kteří buď laborují s různými zraněními nebo je manželky v neděli večer nepustily. Naopak Žilina využila toho, že již skončila krajská soutěž a posílila tím, že postavila několik mladých borců z A týmu.

Zápas nezačal pro Ovce vůbec dobře. Už v sedmé minutě prohrávaly 0:3 a vypadalo to, že od žilinských mladíků schytají pořádný debakl. Když Žilina v desáté minutě zvýšila na 4:0, trenér HC Ovce, Milan „Balík“ Nový svolal svoje hráče na střídačku a naordinoval mužstvu poněkud tvrdší hru. Ta výborně sedla žehrovickým obráncům Janu Krulišovi a Jiřímu Petrusovi, kteří začali prostor okolo Kolískovy branky čistit s takovou urputností, že maminka žilinského Jaroše zakázala o přestávce svému synovi jezdit do útočné třetiny, když byl starší z bratrů Krulišových na ledě. Ovcím se podařilo zkorigovat na 2:4 a poté přestály i dlouhé oslabení pět na tři. Několikrát se nechali unést hlavně starší hráči Ovcí a ve spojení s lehkou frustrací z obrazu hry se uchýlili k trošičku hrubším atakům. Mezi těmi vynikl výchovný Bačům zákrok na žilinského Möstla. Mladý útočník Žiliny si neuvědomil, s kým mluví, a po naprosto nevhodném užití falického opisu ve vokativu při konverzaci s kladenskou legendou si vysloužil ukázkový krosček na bradu.

Ve druhé třetině se hra trošičku vyrovnala, ale žilinští mladíci měli svým pohybem stále navrch. Po ukázkovém stromu Honzy Kruliše na žilinského Maříka došlo dokonce k potyčce trenérů, když Karel Stříbrný vběhl na žehrovickou střídačku a slovně napadl do zápasu naprosto ponořeného Milana Nového, který si rozhodně nenechal nic líbit a odpověděl s intenzitou, která žilinského kouče evidentně zaskočila.

 V polovině zápasu posílil první útok Ovcí bývalý útočník Kladna Martin Kuthan a od této chvíle byla hra již naprosto vyrovnaná, nahoru a dolů a musela se divákům líbit. Ovšem Ovce nedokázaly proměnit spousty vyložených šancí a tak nakonec zápas skončil důstojným hokejovým výsledkem 7:4 pro Žilinu.

 

Řekli po zápase:

Karel Stříbrný (trenér HC Žilina): Myslím, že Ovce dnes psychicky neunesly to, že v desáté minutě prohrávaly 0:4 a uchýlily se k nepřiměřeně tvrdé hře, která do této soutěže nepatří. Měl jsem dnes o svoje hráče opravdu strach.

Milan „Balík“ Nový (trenér HC Ovce Kamenné Žehrovice): Chtěl jsem dnes nastoupit, ale když jsem viděl, že Stříbrný postavil na černo několik mladíků z áčka, které hraje kraj, tak jsem se rozhodl nehrát, protože by to bylo o zranění. Dnes jsem se o svoje kluky trochu bál, protože třeba mladý žilinský Seiboth, ten když si nasadí helmu, tak je z něho normální magor. Ale musím vyseknout poklonu všem svým hráčům, že zápas proti silnějšímu a agresivně hrajícímu soupeři nezabalili, bojovali až do konce a uhráli více než důstojný výsledek. Když žilinský trenér postaví proti mým klukům borce, kteří hrají kraj, tak se potom nesmí divit, že já naopak využiju toho, že mám v mužstvu jedny z nejtvrdších obránců kladenské hokejové historie. A musím konstatovat, že kdyby obránci kladenských Rytířů hráli jenom z poloviny tak důrazně a obětavě jako Honza Kruliš a Bican Petrus dnes proti Žilině, tak už se v Kladně zase hraje extraliga!! 

Ondra Kruliš (HC Žilina):  Já jsem rád, že jsem dal dneska Kolesovi dva fíky. Hezkej dárek k narozeninám. Škoda, že na oslavu do hospody pak přišli jenom kluci z Ovcí a ze Žiliny nikdo. Ovce chtějí na příští sezónu trošku omladit tým, tak jsem dostal okolo půlnoci zajímavou nabídku na přestup. Počkám, co mi nabídnou po sezóně v Žilině a po individuální letní přípravě to budu řešit. Jenom si nedokážu představit, že bych měl hrát s bráchou. Když se hádáme a rveme jako protihráči, tak se to dá pochopit, ale my se pereme i když hrajeme spolu, odmalička. Navíc brácha teď dost zhubnul a chodí do posilovny, tak by mě asi přepral, i když je to už starej fousatej dědek.

- mau -

zilinahonza

Honza Kruliš a Luděk Maulis

zilinahrajici

Hrající trenér Ovcí Milan Nový s Martinem Kuthanem a Zdeňkem Hrabětem

zilinanovy

Nový povzbuzuje Jiřího Bicana Petruse


Počasí Kladno

Předpověď počasí