Z hokejových statistik: Střelecká převaha Kladna se ztrátou bodu

Kladenští hokejisté vyslali během včerejšího utkání s Ústím nad Labem celkem 45 střel, za zády brankáře Soukupa však skončily pouze dvě. 

Oficiální statistiky jednoznačně ukazují, že v 1. a 2. třetině zápasu domácí mužstvo dominovalo. Hosté v první třetině pálili pouze třikrát, poprvé navíc až v 6. minutě. Ani druhá třetina nebyla jiná – Kladno střílelo dvacetkrát, hosté měli pouhé tři střelecké pokusy. Jindy často střílející domácí hráči se v přesilových hrách paradoxně do zakončení příliš nedostávali – zřejmě proto stačilo 30 střel na jednu jedinou branku. 

Ve třetí dvacetiminutovce se karta obrátila – počet střeleckých pokusů se vyrovnal, hosté byli dokonce o jednu střelu lepší (13:12), navíc vyrovnali. Divákům zlepšilo náladu alespoň prodloužení, kdy Kladno vybojovalo, nutno říct, že zaslouženě, bonusový bod. 

Zajímavá je statistika vyhraných vhazování – oproti předchozím domácím zápasům, ve kterých bylo v této činnosti Kladno lepší, je úspěšnost nyní zcela vyrovnaná. Nejlepším hráčem na vhazování byl ústecký Jaroslav Roubík se 70 % úspěšností. 

Ústečtí hráči předčili Kladno jen v počtu vítězných hitů – vyhráli jich 23, Kladno pouze 9. 

Nejvíce času na ledě odehrál obránce David Bernad (28:07), za domácí pak David Štich (21:44).

Lukáš Eichenmann

Foto: Tomáš Granilla

granila2

Dvě třetiny byli Rytíři střelecky aktivnější

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí