Štěpán Bláha: Knírek mi sice moc neroste, ale držím basu!

Štěpán Bláha je jednou z kladenských nadějí. Dvacetiletý útočník si užívá svou první sezonu mezi muži a má za sebou i premiérový gól ve WSM lize. V rozhovoru pro Vaše Kladno mluvil o tom, jak mu ho spoluhráči spočítali, jaká byla doma oslava, i se pousmál nad tím, že mu moc neroste knírek, který mají všichni hráči Kladna v rámci listopadovému Movemberu.

Utkání s Havířovem se moc nepovedlo. Kde byl problém?
Dvě třetiny jsme hráli vyrovnaně. Oni výborně bránili svá oslabení. Nedostali jsme se v přesilovkách prakticky ke střele. Nejdřív jsme sice hráli to, co jsme si řekli, ale potom se to rozházelo a byl v tom zmatek. Nebylo to pak to, co jsme chtěli hrát.

Čtyřiadvaceti hodin předtím jste hráli na Slavii. Projevilo se to nějak o den později?
Nemyslím si, že se na prohře projevila únava. Jsme na každý zápas dobře připraveni. Bylo to asi jen o koncentraci na zápas.

Vy jste měl zahájit utkání na křídle první formace. Nakonec to ale bylo jinak…
Asi to byla jen chyba v zápisu. Měl jsem být normálně ve čtvrté lajně a na křídle první formace byl Daniel Kružík správně. Také jsem se tomu sám divil, to se stane.

V předchozím domácím utkání proti Litoměřicím jste dal svůj první gól za kladenské áčko. Byl to váš nejpovedenější zápas mezi muži?
Já to tak nevnímám. Hraju ve čtvrtém útoku a myslím, že všechny formace hrají stejně a každá může dát gól. 

Jak vám to pak v kabině spoluhráči spočítali? A byla doma nějaká oslava?
Samozřejmě, proběhla pokuta. Doma pak proběhla menší oslava. Celé rodině jsem musel ještě ukázat video. Samozřejmě, že jsem si schoval puk. 

Rodina gól neviděla z hlediště?
Rodiče u toho na zimáku nebyli. Nejsou z Kladna a ani já nejsem. Začínal jsem s hokejem na Zbraslavi. Až v páté třídě jsem přišel do Kladna. Dá se tedy říct, že jsem Pražák, ale spíš se považuji hokejově za Kladeňáka, protože tu hraji většinu let, co se hokeji věnuji. 

Vidím, že máte movembrovský knírek, ale moc neroste. Nechtěl jste trhat partu?
Šel jsem do toho s tím, že budu držet basu. Musím říct, že jsem pořád ještě ve vývinu, protože to moc neroste (směje se). Obarvovat to nebudu, nechám to, jak to je. Posměšky ale dostávám, jako: „Shoď toho kníra, ať ti to neleze do pusy,“ a tak dále. Je to takové srandovní, ale snažím se držet basu s klukama. 

A co na Movember u Rytířů vůbec říkáte?
Setkávám se s tím úplně poprvé. Vnímal jsem to dřív jen v NHL. Je to ale určitě dobrá věc. Všichni se díky tomu spojí. Když se vymyslí taková akce, tak je opravdu sympatické, že do toho všichni jdou. Je to na dobrou věc. I ty růžové dresy, ve kterých budeme hrát proti Prostějovu, se povedly.

Lukáš Jůdl

stepanblaha


Počasí Kladno

Předpověď počasí