Kristýna Dvořáková: Chci se proskákat na olympiádu

Chodí v Kladně na základní či střední školu a už se o nich hovoří jako o osobnostech. Opět, již popáté, vám v naší rubrice Osobnosti školních lavic některé z nich představíme. Základní škola Amálská vybrala Kristýnu Dvořákovou (15). 

Proč, podle tvého názoru, tě škola vybrala do naší rubriky?
Na to není lehké odpovědět. Asi proto, že se dobře učím. Stačí mně, co probíráme ve škole, aniž bych se musela ještě učit doma. Mimo školu dělám atletiku v kladenském klubu AC Tepo, skok vysoký a běh přes překážky.

Ve skoku vysokém jsi z mistrovství republiky přivezla medaile. Zůstaneš u této disciplíny, nebo se v budoucnu spíše zaměříš na překážky?
Spíše zůstanu u výšky. V ní se chci proskákat až na olympiádu. V budoucnu se chci dostat přes sto devadesát centimetrů, přičemž limit na olympijské hry v roce 2020 je sto devadesát šest centimetrů. Zkusím se k němu časem přiblížit. Tepo Kladno mi k tomu dává dobré podmínky. 

Tvoje základní škola je úspěšná v mnoha sportovních odvětvích. Jakých sportů ses účastnila?
Kromě atletiky jsem školu reprezentovala i v gymnastice, házené a v basketbalu. Pokud jsme byli úspěšní, tak trochu jsem k nim přispěla v atletice a gymnastice.

Říkáš, že ti jde učení samo. Které předměty zvládáš nejlépe, a v kterých potřebuješ přidat?
Nejvíc mě baví matematika, nejhůř mi jdou cizí jazyky. 

Na kterou střední školu míříš?
Na kladenské sportovní gymnázium. Jsem přesvědčená, že je to dobrá škola. A taky se při studiu budu moct věnovat atletice. 

Letos se s Amálkou loučíš. Co ti tahle škola dala do života?
Hodně mě toho naučila. Roků v ní určitě nelituji.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí