Tadeáš Drozd: Na Amálce jsem poznal dobré lidi

Chodí v Kladně na základní či střední školu a už se o nich hovoří jako o osobnostech. Opět, již popáté, vám v naší rubrice Osobnosti školních lavic některé z nich představíme. Základní škola Amálská vybrala Tadeáše Drozda (15). 

Jak by ses charakterizoval jako osobnost školy?
Snad, že jsem teď prospěl s vyznamenáním. Nemyslím si o sobě, že bych nějak vynikal nad ostatními spolužáky. 

Do téhle rubriky tě kromě školy doporučil i tvůj volejbalový trenér mládeže orlů…
To vzniklo tak, že se o našem mužstvu psalo v novinách a já jen z legrace před trenérem Jirkou Kopeckým řekl, že jsem zvědavý, kdy budu mít v novinách rozhovor já… No, a teď ho mám!

Co pro tebe volejbal znamená?
Volejbal je pro mě druhá rodina. Rád bych v něm pokračoval i v dospělém věku. Volejbalu dávám maximum a v současné době jsem byl vybrán s některými mými spoluhráči do Středočeského výběru, se kterým se zúčastním Olympiády dětí a mládeže v Liberci.

Podle potřeby nastupuješ buď na postu blokaře, nebo smečaře. Ve kterém z nich se chceš prosadit?
Ještě nevím. Možná zůstanu na smeči. Každopádně ať budu hrát na bloku, nebo na smeči, rád bych se ve volejbale dostal do extraligy a pak do zahraničí. Z hráčů v české extralize sleduji Hýského a Štokra.

Zatím v Kladenských orlech reprezentuješ mládežnický volejbal. Čeká vás do konce této sezony ještě nějaký významný turnaj?
V současné době se chystá naše družstvo kadetů bojovat v baráži o postup do extraligy a také uspořádáme, jako kladenský klub, první kolo mistrovství České republiky. 

Na základní škole máš před sebou poslední měsíce. Kam půjdeš na střední školu?
Podal jsem přihlášku na leteckého mechanika nebo leteckého avionika v Ruzyni. Vždycky se mi líbila letecká technika, tak ji rád poznám odborně. Jako rezervu jsem si nechal strojní průmyslovku v Kladně. 

Co ti Amálka dala do života?
Nejprve jsem chodil na dvanáctku, kde jsem nebyl s učením moc spokojený. Na Amálce jsem v porovnání s tím nadšený. Poznal jsem tady mnoho dobrých lidí. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí