Jiří Holubovský: Nejlepší rok byl pro mě ten loňský

Podnikají v prostoru mezi náměstím Starosty Pavla a Sokolem, tedy v centru Kladna. Obklopeni supermarkety či nákupním centrem. Jejich krámky jsou už dobře známé, stejně jako oni sami, jejich majitelé. Zajímalo nás, jak bojují v území, kde po 17. hodině takřka žádné zákazníky nepotkáte. Jiří Holubovský otevřel svůj obchod s koly a příslušenstvím před dvaceti roky. 

Co vás vedlo k otevření obchodu přímo na pěší zóně?
Přede mnou byla v prostorách kniha a pak také kola. Podle mne tohle místo bylo tenkrát zajímavé. Říkal jsem si, proč by zákazník měl chodit nebo jezdit na kraj města, když může do centra. Na okraji města mají a můžou fungovat obchodní centra. V Kladně nechápu, jak můžou být v jeho středu… Pro mě pěší zóna bylo strategicky dobré místo.

A potvrdilo se to?
Potvrdilo. Dodnes s tím problém nemám (usmívá se). V každé části města by měl být specializovaný obchod a v centru Kladna jsme my s koly. 

Kdy bylo nejlíp za těch dvacet let?
Loni. Rok 2018 byl můj absolutně nejlepší rok v podnikání. Zákazníci si k nám najdou cestu i přes různé problémy třeba se zaparkováním. Jenom mě mrzí, že strážníci jsou málo tolerantní k zákazníkům, kteří zaplatí za vjezd na pěší zónu, vyndají kolo, dají ho k nám na servis a hned jedou. Strážník z té chvilky udělá často hodinu… Jsem ve svém, ale zvýhodněné parkoviště k objektu podnikání nedostanu. To je problém, který se myslím dá vyřešit.

Jaký je současný zákazník?
Nejlepší zákazník je ze střední společenské třídy. Bohatí utrácejí míň. 

Zmínil jste, že jste loni zažil skvělý rok. Takže vám nehrozí, že byste musel kvůli nedostatku zákazníků prodejnu na pěší zóně zavřít?
Kvůli nedostatku zákazníků ne. Kvůli problémům s jejich zaparkováním u nás možná jednou ano.

-red-

holubovesvem

Ve svém království kol je Jiří dvacet roků

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí