Testujeme zmrzliny. U sokolovny letí stále banán s jahodou

Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat náhodně vybrané zmrzliny v Kladně. Pokračujeme na začátku pěší zóny u stánku s rychlým občerstvením proti sokolovně. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika místa: tenhle stánek už patří do historie města. Točená charakteristicky žlutá banánová s jahodovou, to jinde v Kladně neseženete. Ovšem k tomu je možné ze stejného okénka dostat uzeniny s pečivem, u sousedů kebab. 

Prostředí: působí zašle. 

Obsluha: příjemná, vstřícná, komunikativní.

Ochutnali jsme: míchanou.

Názor odborníka: ceny od dvaceti pěti do třiceti pěti korun podle velikosti porce jsou vzhledem k porci velmi přijatelné. Dali jsme si takzvanou malou a úplně stačila. Jenom jedné příchuti, jahody, bylo méně než druhé. Věřím tomu, co nám obsluha o zmrzlině řekla, že je z banánů a z jahod. Jen nejsem zastáncem banánovou přibarvovat, aby byla žlutá a působila i na pohled banánově. Banán po vyndání ze slupky přeci taky není žlutý… Chuťově ale byl dobrý. Něco bych udělal s prostředím, ve kterém ji prodávají. Město rozhodně nezdobí. 

Názor redakce: u starších ročníků musí vyvolávat vzpomínky na točené zmrzliny z dětství.  

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí