Testujeme zmrzliny. Ňam Ňam nasadila vysoké ceny

Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat náhodně vybrané zmrzliny v Kladně. Seriál pokračuje v Amálské ulici, kde kopečkovou i točenou zmrzlinu nabízí cukrárna Ňam Ňam. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika cukrárny: jediná ve svém okolí, oblíbená u dětí z okolních škol, tradiční záchytný bod pro první sladkou pochvalu za dobré chování či známky. 

Prostředí: interiér je vkusně zařízený. Škoda jen, že je tak tmavý. Kopečková zmrzlina z praktických důvodů je tradičně nabízena směrem do ulice, točená je v pozadí. 

Obsluha: v pořádku, příjemná.

Ochutnali jsme: točenou smetanovou a kopečkovou vanilkovou.

Názor odborníka: z nabídky mne nejvíc lákalo ochutnat českou tradici. Ostatní chutě na mne ani nijak zvlášť nezapůsobily. Poprvé za delší čas jsem se v této cukrárně setkal s málo vídaným jevem. Zmrzlina byla ve vitríně v umělohmotných vaničkách. Kvalitu produktu to neovlivní, ovšem moc lákavě a profesionálně to na mě nezapůsobilo. Ceny za kopeček jsou dvacet pět a dvacet sedm korun. Za tu cenu bych chtěl větší porci. Možná by za nižší prodali více kopečků. Chuťově jsem cítil pravou vanilku s trochou zrníček z lusku, což chválím. Prezentace produktu v jejich vitríně ale poněkud zaniká, téměř prázdné vaničky bych doplnil. Porce točené smetanové za dvacet sedm korun byla větší, než jsem očekával. Možná se mi to jen zdálo, ale cítil jsem rostlinný tuk místo živočišného. Mohu se plést, leč působila na rozdíl od nadýchanější s živočišným tukovým základem těžce. Cukrárna je pěkná, škoda, že v ní při naší návštěvě nikdo neseděl. Mohla mít lepší atmosféru. 

Názor redakce: potvrzujeme hodnocení odborníka, na první chuť byla točená výborná, ovšem velmi sytá.  

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí