Testujeme zmrzliny. Na Kulaťáku spoléhají na tradici

Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat náhodně vybrané zmrzliny v Kladně. Pokračujeme na Bressoně v oblíbeném stánku Na Kulaťáku. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika místa: stánek, který je léta vyhlášeným tradičním místem, kde si na rozhraní Rozdělova a Bressonu dát zmrzlinu. Svůj vzhled i nabízené pohodlí sezonu od sezony vylepšuje. 

Prostředí: stolky pod slunečníky či parkování přímo před stánkem zákazníkům konzumaci zmrzliny zpříjemňují. Podobně jako ve stánku u Sokola, také tady si vedle zmrzliny můžete objednat teplé uzeniny.

Obsluha: starší, v malinkém okýnku takřka neviditelná, nezvyklá na delší debatu. 

Ochutnali jsme: točenou míchanou, sušenku s vanilkou. 

Názor odborníka: tohle je pro mě velký návrat do minulosti. Po mnoha letech jsem opět viděl starý výrobník zmrzliny ještě z dob NDR. Bývaly velmi kvalitní, a jak je vidět, svou kvalitu potvrzují dodnes. Na chuti zmrzliny neubere. Všechno, včetně obsluhy, na mě působí unaveným dojem. Nevím, jestli ten starší pán, který zmrzlinu točí, nechce třeba být vidět, ale já bych prodejní okénko určitě zvětšil. Cena je tomu úměrná. Dvacet korun za poměrně velkou porci točené schvaluji. Chuť odpovídá zmrzlině z prášku. 

Názor redakce: prostředí je příjemné, láká k posezení. Chuťově Kladno nabízí kvalitnější konkurenci. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí