Kladno slavilo postup do první ligy. Před deseti roky

Už je to deset roků, co se fotbalové Kladno vrátilo do první ligy. V našem seriálu vám ode dneška tuto slavnou chvíli připomeneme prostřednictvím vzpomínek kladenských hráčů, kteří byli u toho.

Před deseti roky měl SK skvělý tým, v kterém hrálo či ho trénovalo také několik hráčů z Kladenska. Těm se podařilo třetí sezonu strávenou v druhé lize přetavit v postup klubu mezi prvoligovou elitu, kde jejich fotbaloví předci naposled hráli v roce 1970.

Útok na postup, dosažení konečného cíle vyhlášeného před sezonou, završili v květnu 2006 výhrou v Kunovicích 1:0. Po tomto zápase už nemohli v tabulce skončit hůře než druzí. Míči na cestu do sítě pomohl ve druhém poločase Kalina, jehož prudký centr domácí srazili do vlastní branky. O dva měsíce později posílený tým uhraje v prvním kole překvapivou remízu na hřišti pražské Sparty.

 „Že se za tak krátkou dobu dostaneme do první ligy, o tom jsem vůbec neuvažoval,“ uvedl po utkání šťastný střelec. „Tenhle postup je vrchol mé trenérské kariéry,“ dodal tehdy kladenský kouč Miroslav Koubek. Ten v současné době odmítá rozhovory do menších médií, než jsou celostátní. S ostatními aktéry toho skvělého jara, hráči z Kladenska, na poslední velkou slávu v historii SK zavzpomínáme v našem novém seriálu. 

Sestava z Kunovic: Vašek – Marek, Killar, Neuwirth, Drozd – Kalina, Šelicha, Cigánek (Hlava – na Kladensku už zůstal žít), Kaciáň (Strnad) – Veleba (Zachariáš), Galbavý. V jarní části zasahovali do zápasů také Šilhan s Holubem. Trenér Koubek, asistenti Toncar a Hejkal.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí