Změny cestování na trase Kladno - Praha se blíží! Otázky a odpovědi, díl druhý

Zhruba sedm tisíc korun ročně od této soboty (26. 8.) ušetří každý cestující, který mezi českou metropolí a Kladenskem jezdí denně za prací či jinými záležitostmi. A ještě více, pokud dál jezdí pražskou MHD a použije k tomu kartu zvanou Lítačka. Před první oficiální jízdou vám každý den, až do této soboty, nabídneme odpovědi na nejčastější otázky k tématu. 

Jaké mám nové možnosti cestování MHD po Kladně?
Nově mají cestující v MHD Kladno možnost použít vícezónové jízdné dle tarifu Pražské integrované dopravy (PID), to znamená možnost využít jednotlivé přestupní jízdné za 18 korun na 30 minut, nebo využít předplatné kupóny dobité na průkazku Lítačka, či využít předplatné kupóny PID vícezónové papírové.

Jsem senior starší 70-ti let, cestuji zejména po Kladně, mám seniorskou kartu, občas jedu i mimo Kladno, jak se mne novinky dotknou?
Kartu Seniorskou můžete využívat k odbavování v MHD po Kladně i nadále, dobití tohoto kupónu stojí 12 korun na rok. Nebo je možné předkládat řidiči doklad totožnosti prokazující věk nad 70 let a cestujete bezplatně. V případě cestování mimo město Kladno jde o to, jakou linkou pojedete. Pojedete-li linkou PID (Kladno – Praha, Kladno – Slaný apod.) pak rovněž po prokázání vašeho věku, tedy, že jste starší sedmdesáti let, cestujete bezplatně. Cestujete-li linkou Středočeské integrované dopravy (SID), platíte stávající jízdné dle tarifu SID, tedy plné jízdné. Na kartu je možné ukládat peníze a z nich čerpat jízdné na všech linkách (vyjma některých dopravců).

Jsem důchodce do 70 let, používám kartu Důchodcovskou, v MHD po Kladně jezdím za „korunu“, co se pro mne změní?
Karta Důchodcovská zůstává nadále v platnosti, cena jízdného v MHD Kladno se nemění, na kartu je možné ukládat peníze a z nich čerpat jízdné na všech linkách (vyjma některých dopravců). Pojedete-li za hranice města Kladna linkou SID, pak platí tarif SID (plné jízdné), pojedete-li linkou PID (např. Kladno – Praha, Kladno – Libušín, Kladno - Slaný) platíte jízdné dle tarifu PID (plné jízdné).

 - red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí