Na Amálce vyřešili učitelský sbor

Potíže s naplněním učitelského sboru hlásí mnohé kladenské základní školy. Nejinak tomu ještě nedávno bylo také na Základní škole Amálská. Od ředitelky školy Libuše Amélie Holé jsme dostali zprávu, že potíže mají z velké části vyřešené a žáky čeká klidný rok. 

Blíží se začátek školního roku, jak jste na tom s učitelským sborem?
Volná učitelská místa jsme obsadili již koncem minulého školního roku a tudíž jsme na začátek školního roku plně připraveni. 

Ještě nedávno jste přitom poptávali matikáře a fyzikáře...
Matematiku jsme rozdělili mezi stávající učitele a místo fyzikáře jsme obsadili aprobovanou učitelkou. Učitelů matematiky a fyziky je dle mých informací nedostatek asi v celé republice. Ale sehnali jsme učitele chemie, cizích jazyků, hudební výchovy i učitelky na 1. stupeň. Byli bychom rádi, aby nastala doba, kdybychom si mohli učitele vybírat. Tak to v současné době skutečně není.

Bylo hodně náročné ta místa obsadit?
Bylo. Některé učitelky přišly z jiných škol, některé bez dokončeného vzdělání. Ty si musí vysokou školu ještě dokončit. Poměrně dost učitelek máme na zkrácený úvazek, abych zajistili aprobovanost. Částečné úvazky pro nás ovšem nejsou řešením, raději bychom zaměstnávali učitele na plný úvazek.

Co čeká žáky u vás na začátku školního roku, či v celém roce?
Zlepšení vnitřního prostředí a vybavení, spousta kulturních, sportovních a mimoškolních aktivit a pak už jen učení, učení a zase učení (směje se).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí