Osobnosti školních lavic. Lucie Nováková - tenistka, či výtvarnice

I když chodí na základní školu, či v Kladně studují, nemusejí čekat, až jednou vyniknou ve světě dospělých. Už nyní jsou, alespoň dle vedení svých škol, výraznými osobnostmi. V našem tradičním seriálu vám do konce školního roku některé z nich představíme. Základní školu v Moskevské reprezentuje Lucie Nováková (15).

Jak se stalo, že tě škola doporučila do naší rubriky?
Původně někdo odřekl, tak paní učitelka z hudební výchovy doporučila mne. Prý mám dobrou vyřídilku (usmívá se). 

Chceš se dobrou „vyřídilkou“ někdy živit?
Naopak, nejraději bych skončila někde v tichém prostředí. Ráda bych se jednou věnovala výtvarnému umění či přírodnímu vědnímu oboru. Chtěla jsem se už nyní začít zdokonalovat v kreslení a malbě, či ve využívání různých typů papírů, barev, štětců a světla. 

Kam míříš za středním vzděláním?
Přijali mě na sportovní gymnázium a dám asi přednost kamennému, i když sportuji. Hraji tenis za SK Kladno. Sportem se ale neuživím, tak se raději připravím na vysokou školu. Na kterou si podám přihlášku, to si za čtyři roky ještě rozmyslím. 

Máš v tenise cíl?
Máme cíl jako družstvo, postup do vyšší soutěže. V jednotlivcích moc na turnaje nejezdím. 

Co pro tebe znamenala základní škola v Moskevské?
Uvědomila jsem si, že jsem v ní trávila téměř více času než doma s rodinou… Stala se tak mojí druhou rodinou. Taky jsme se ve škole pohádali, ale většinou to byl skvěle využitý čas. Věřím, že se mně po „Pětce“ někdy zasteskne. Odnáším si z ní dobrý hudební základ. 

Jan Murárik

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí