Petr Tatíček: Zavřené sportovní haly bych otevřel pro dvojice

Býval oporou hokejového Kladna. V současné době se Petr Tatíček (60) u Rytířů věnuje hráčům z osmých tříd. V soukromém životě provozuje sportovní areál Statek v Buštěhradě. Už podruhé jsou však jeho badmintonové kurty kvůli pandemii koronaviru zavřené. Navíc ani s mládeží nemůže vyjet na led.

„Nemůžu teď dělat nic z toho, co mě ve sportu nejvíc baví. Nemůžu hrát tenisovou čtyřhru, v hokeji netrénujeme a Statek mám ve tmě. S tvrdými vládními opatřeními ve sportu nesouhlasím,“ říká respektovaný rekreační sportovec i hokejový trenér.

Vláda 9. října zakázala sportování v uzavřených prostorách. Minulý týden povolila působit ve sportovních halách a na zimních stadionech profesionálním sportovcům. Venkovní sportování ve dvou osobách pod širým nebem vláda toleruje. Ovšem například tenisová čtyřhra do tolerance nespadá. V Kladně se právě minulý týden na hygieně objevilo udání na účastníky tenisové čtyřhry… I na hru dvou hráčů je mnohdy pohlíženo s velkým despektem.

„To mně vadí. V supermarketech se tísní desítky lidí. V uzavřeném prostoru, často hůře větratelném než je sportovní hala. Zakázat lidem sportovat, třeba ve dvojicích i v halách, je v porovnání s tím, jak to vypadá v obchodech, nesmysl. Myslím si, že by mohli sportovci dojít až na hřiště v rouškách, tam je sundat, vydezinfikovat si ruce a hrát. Bez přístupu do šaten či toalet. U vstupu by na ně čekala povinná dezinfekce, přezutí a pak zdravé sportování. Nejsem přesvědčený o tom, že by se za takových podmínek tenisté, bandmintonisté nebo třeba hráči stolního tenisu při sportu nakazili koronavirem. Pokud vláda v tomto směru nepoleví a nepovolí co nejdříve otevřít veřejnosti vnitřní sportoviště, může se stát, že soukromá, která suplují při nedostatku míst a hodin sportování v městských či krajských halách, zaniknou,“ dodává Petr Tatíček.

Redakci Vaše Kladno zajímá váš názor, milí čtenáři.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí