Matěj Krsek: Vedra mi v Tokiu vadit nebudou. Více teď ale myslím na Tallinn

V estonském Tallinnu dnes startuje mistrovství Evropy atletů do 23 let. Mezi českými závodníky je připravený také čerstvě nominovaný olympionik z Kladna, sprinter Matěj Krsek.

Ještě v červnu jste říkal, že vrcholem vaší sezony je právě šampionát v Tallinnu. Co teď, když vám do plánů vpadla štafetová nominace do Tokia?
Samozřejmě z Tokia mám ohromnou radost, jsem nadšený. Poprvé jsem si důležitost téhle události na vlastní kůži uvědomil, když jsem fasoval reprezentační věci pro Hry. Ale pro mě je pořád vrcholem sezony závod v Tallinnu na čtyři sta metrů jednotlivců. Před dvěma roky mi o kousek utekla medaile, tak bych ji rád letos vybojoval.

Konkurence na téhle trati je velmi silná...
Uvědomuji si, že se do sobotního finále taky nemusím dostat, ale já si věřím.

Před dvěma roky jste ve štafetě brali stříbro. Je ve vašich silách medaili zopakovat?
Štafetu poběžíme prakticky ve shodném složení, takže medaile v našich silách rozhodně je.

Co byste dělal po Evropě, kdybyste nebyl nominován do Tokia?
Vzal bych si od běhání několik dnů volno a pak se začal připravovat na druhé extraligové kolo, které se uskuteční v druhé polovině srpna. Takhle mě čekají individuální tréninky na olympijskou štafetu čtyřikrát čtyři sta metrů. Společně ji budeme více ladit až na místě, kde máme zhruba čtrnáct dnů volno. Odlétáme dvacátého července.

Jste očkovaný proti covidu- 19, přesto na místě organizátoři Her chystají dennodenní testy účastníků. Vadí vám to?
Prý budou testovat ze slin, takže to mi nevadí. Vadí mně, že asi nebudeme smět vyjít mimo hotel nebo závodiště.

Blíž je stále Tallinn. Jaké tam je počasí?
Tady je nyní pětadvacet až třicet stupňů, takže kdyby tahle vedra vydržela do startu, budu spokojený (směje se). Ve vedru běhám rád. Ani v Tokiu mi vadit nebudou, ale více teď myslím na Tallinn. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí