Bářiny "Liškoviny. Jak na Nový rok...

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou (24), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha vystudovala mediální obor, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Jak na Nový rok…

Již zítra nás čeká ten úplně nejposlednější den v roce. Den, kdy máme poslední možnost uzavřít neuzavřené a začít nezapočaté. Konec roku je totiž tak těsně spjatý se změnami, které můžeme učinit, že se to pomalu stalo jeho hlavním tématem. Tedy hned po alkoholu, ale o tom možná někdy jindy…

A je to vlastně docela logické. My lidé máme odjakživa jakousi potřebu proměňovat své životy vždy s koncem nějakého životního období. A právě začátek nového roku představuje naprosto ideální periodu pro takový start. Já vím, většině z nás vydrží předsevzetí stejně dlouho, jako sníh ve městě, ale právě to je obrovská škoda.

Když totiž člověk o něčem sní a už ho jen napadne možnost změny, znamená to, že učinil první krok. Že se vydal na dlouhou a nebezpečnou cestu vpřed za svým lepším já. A právě toho se spousta lidí zalekne. Zalekne se náročnosti, úsilí a především pak toho, jaké by to bylo, kdyby to opravdu vyšlo. A víte jaké? Skvělé!

A právě z toho důvodu vám všem přeji k Novému roku dostatek vůle a vlastního odhodlání. Protože právě díky tomu konečně dosáhnete svých snů a vyřknutá předsevzetí dotáhnete až do samotného konce. Ano, možná to nevyjde hned, možná občas zapomenete, za čím jdete, ale to ještě neznamená, že jste selhali. Protože dokud jste stále na cestě, byť jste na chviličku ztratili směr, znamená to, že stále kráčíte, že jste se nezastavili.

Tak k sobě nebuďte tak přísní. Mějte se rádi, věřte si, bojujte sami za sebe. A pokud cítíte, že s novým rokem potřebujete procestovat svět, kupte si velký kufr a jděte do toho. Ostatně na to máte celičký rok!


Počasí Kladno

Předpověď počasí