Bářiny "Liškoviny. Za prezidenta

Každý týden se na našich stránkách potkáváte s Barborou Liškovou (24), fejetonistkou, glosátorkou a přítelkyní hokejisty Davida Růžičky, která exkluzivně pro Vaše Kladno píše svoje úvahy pod názvem Bářiny "Liškoviny".

Barbora na Metropolitní univerzitě Praha vystudovala mediální obor, předtím absolvovala tvůrčí psaní na Literární akademii. V Kladně maturovala na Sportovním gymnáziu.

- red -

liska

Za prezidenta

Už za necelý týden se nám občanům naskytne možnost volby. A nebude to volba snadná, či taková, kterou lze, jak se lidově říká, odfláknout. Tahle volba bude vidět, bude cítit, bude reprezentovat celý náš národ. 

A právě z tohoto důvodu bychom se měli na chvíli všichni zastavit a zamyslet se nad tím, jakého člověka opravdu chceme za prezidenta. Chceme takového, který přemýšlí více o budoucnosti, či o přítomnosti? Chceme někoho, kdo si představuje naši zemi jako individuální, nebo jako spolupracující s větším celkem? Chceme bojovníka, či obranáře, změnu, nebo udržení současného stavu? 

Protože ve chvíli, kdy si zcela jasně odpovíme na tyto a mnohé další otázky, bude se naše volba zdát mnohem jasnější a smysluplnější. Žádný kandidát totiž neznamená každou odpověď, ale každá odpověď znamená nějakého kandidáta. 

Máme opravdu tolik možností vybrat si člověka, který má k našim ideálům nejblíže. Tolik šancí najít člověka, který prezentuje naše názory na veřejnosti. Nebo alespoň jejich většinu. Protože ano, vždycky bude nějaké to ale. Vždy se najde moment, kdy vykulíme oči a budeme si v duchu říkat: „S tím tedy nemůžu souhlasit!“ A v takový moment si musíme upřímně přiznat, jak je pro nás ona neshoda podstatná. Zda nám dává důvod k tomu hledat „našeho člověka“ někde jinde, či setrvat v přesvědčení. Je ale nesmysl to všechno ignorovat a zůstávat člověku věrný jen proto, že ho známe, či snad z toho důvodu, že ho volí rodina, přátelé…

Tak se zamysleme celým svým srdcem a hlavně hlavou. Protože jedině tak vybereme správně. Jedině tak se nebudeme muset rozčilovat výsledkem. Volby jsou totiž od toho, abychom si vybrali. My lidé, my občané. Tak to nepokažme a pojďme k volbám! Další možnost bude až za příliš dlouho. 


Počasí Kladno

Předpověď počasí