Koupaliště Sletiště. U vchodu vládne gulášovka

Co si dát nejlepšího k jídlu i pití na koupališti? Obešli jsme tři koupaliště, pět stánků a ochutnávali. Nabídku občerstvení jsme mapovali u Sletiště, v Bažantnici a ve Středoklukách. 

Hned u vchodu do areálu Letního koupaliště Sletiště procházíte kolem dvou stánků. Letos je ten vlevo určený hlavně pro nabídku nápojů a zmrzliny, vpravo si u barového pultu kromě pití můžete vybrat z pestré nabídky teplého jídla. „Letos je nejžádanějším jídlem teplá gulášová polévka,“ láká obsluha baru. 

Specialita provozovatele: gulášová polévka, mochito, klobása

Hlavní nabídka: gulášovka (35 Kč), krokety (35 Kč), klobása XXL (60 Kč), kukuřice (40 Kč), šunka od kosti (10 dkg 50 Kč), sekaná v housce (45 Kč), mochito (65 Kč nealko, 85 Kč alko), čepovaná desítka Staropramen (25 Kč), kopeček zmrzliny (15 Kč), Aperol spritz (80 Kč), malinovka (25 Kč), ledová tříšť (30 Kč), ledová káva se zmrzlinou nebo šlehačkou (35 Kč). 

Počet míst k sezení: 70 

Nejžádanější u zákazníků: gulášovka

Vstupné do areálu: děti do tří let zdarma, ostatní od 40 do 80 korun, uschování kola stojí 10 korun na den. 

Otevírací doba: 9 – 20 hod.

Naše hodnocení: Gulášovka mizí každý den ve strávnících rychlostí nevídanou. Byť provozovatel šel s horkou polévkou do rizika, tahle se mu skutečně povedla. Je výtečná. Z pití osvěží výtečné mochito či ledová káva. Děti tradičně uspokojí vše smažené, ovšem na dračku u nich jde i vařená kukuřice. U nás bodovala masitá klobása a kulturní pocit z nabídky posezení. 

Jan Murárik

sletstanek

Stánek vlevo je o pití a zmrzlině

sletkopeckova

Kopečková zmrzlina je na koupalištích velmi žádaná

gulasovka

Gulášovka jde na dračku

sletledove

Ledové mochito skvěle osvěží

sletocenili

Ocenili jsme kulturní posezení u jídla

sletzanas

Za nás s gulášovkou vyhrála klobáska

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí