Za kladenským kapučínem. U kočičích tlapek

Známý barista Pavel Pospíšil (40) s námi obešel kavárny a cukrárny v centru Kladna a nechal si od obsluhy připravit kapučíno. Dnes jsme chutnali kávu v kavárně U kočičích tlapek. 

Kavárna, ve které vás třeba jemně hryzne některá z různorodých koček, je oblíbená pochopitelně nejvíc u milovníků čtyřnohých mazlíčků. Pozor, kočka se neptá, kočka jedná! Originalita se cení a zřejmě proto kavárna v samotném historickém jádru Kladna funguje už nějaký ten pátek. 

Otevřeno: po – ne (11.00 – 19.00).

Nabídka kávy: espresso (35 Kč), lungo (35 Kč), doppio (60 Kč), kapučíno (52 Kč), Macchiato (38 Kč), latté Macchiato (59 Kč), vídeňská káva (49 Kč), alžírská káva (57 Kč).

Nabídka ke kávě: domácí koláč (35 Kč), domácí dort (49 Kč).

Pavlovo hodnocení: Libí se mi nápaditý interiér kavárny a s živými kočkami problém nemám, pro někoho ovšem můžou být otravné. Obsluha je příjemná, na kávu bych si sem zašel, i když kapučíno by ještě trochu vylepšit jistě šlo. Chce to nechat mléčnou pěnu trochu déle v džezvě a nelít ji okamžitě. Zarazil mne cenový rozdíl u espressa a latté. Zvednou cenu o téměř dvacet pět korun jenom kvůli přidání našlehaného mléka je podle mého názoru hodně. Cenu espressa bych zvednul a latté sundal, aby se to vykompenzovalo a tolik nebilo do očí. Bonus je voda ke kapučínu, která se dává ve většině kaváren pouze k espressu, aby samotná káva lépe chutnala… 

Jan Murárik

kockyvitejte

Vítejte v kočičím království

kockyjina

Jiná zvířecí kavárna by jistě nebyla tak tichá

kockykapucino

Kapučíno od koček a kočičím desaterem

kockymourek

Mourek ví, kde je nejvíc dobrot

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí