Zápasník Pinkas: Dětí v Kladně se na zápas hlásí dost

Letos se svým klubem Wrestling Kladno Hnidousy - Motyčín organizuje 36. ročník Lidice - Sokolského poháru v řecko - římském a volném stylu. Ten se uskuteční ode dneška do neděle v kladenské sportovní hale. Tváří týdne je trenér Rostislav Pinkas (51).

Překročíte letos magickou hranici čtyř set účastníků?
To se nám nepodaří (usmívá se). Ale i tak je více než tři sta zápasníků a zápasnic pěkné číslo. K nim patří desítky týmů z bezmála desítky států.

Na kolika žíněnkách se bude zápasit?
Jednu jsme letos přidali, takže na čtyřech. Dvě žíněnky měří dvanáct krát dvanáct metrů a dvě mají rozměry deset krát deset.

Jak se staráte o účastníky?
Staráme se o ně jak nejlépe dokážeme. Zajišťujeme a platíme klubům do určitého počtu účastníků ubytování a stravu. Dopravu do haly a jídlo v čase konání závodů si zajišťují i hradí ze svého. Teplé jídlo od nás dostávají v restauraci na fotbalovém SK, přespávají v GDM, v učňovském středisku ve Stochově a v ubytovacím zařízení na slánském zimáku. Čeští závodníci spí u nás ve švermovské sokolovně. Vaří se většinou kuřecí maso, rýže, těstoviny. Hodně zápasníků je muslimského vyznání, takže jsme z nabídky vypustili vepřové. 

Z jaké nejdelší vzdálenosti týmy přijíždějí?
Z Ruska a z Dánska to mají zhruba stejných tisíc kilometrů. Všichni jedou auty či autobusy, nikdo nepřiletí letadlem.

Pořádáte mezinárodní akci. Ale když se podíváte do vašich řad, jste spokojený s vývojem zápasu v Kladně?
Nemůžeme si stěžovat. Na mezinárodních soutěžích jsme velmi úspěšní. Dětí se v Kladně na zápas hlásí stále dost (usmívá se).

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí