Vratislav Hlavatý: Poslední zacvakne zámek

Patnáct roků šéfuje areálu ve Švermově, který čtenáři Vašeho Kladna v nedávné anketě zvolili jasnou jedničkou mezi ostatními kladenskými kluby. Vratislav Hlavatý vítězství, pro někoho překvapivé, přisuzuje patriotismu hráčů.

Švermovský tenisový areál má svůj osobitý nádech retra. Chystáte zásadní modernizaci?
Tu bychom potřebovali (usmívá se). Od poloviny osmdesátých let, kdy jsme je svépomocí postavili, se na nich nic zásadního neprovádělo. Nedávno jsme na tři kurty dávali nové lajny. Velké sponzory nemáme, všechno si pořád děláme sami ze svých prostředků. Jen od města jsme dostali dotaci třicet tisíc, něco nám dají místní hráči patrioti. Strhnout staré a udělat nové kurty, na to peníze nemáme. Ale uvažujeme o prodeji části pozemku. Z toho bychom všech šest kurtů zrenovovat asi mohli. Z finančních důvodů si nemůžeme dovolit postavit nafukovací halu. Přesto, že nejsou kurty ani okolí nejmodernější, hrála u nás soutěže družstva z SK, když jim rekonstruovali kurty. Chodí k nám hrát mládež z Unhoště. Jsou u nás spokojení, což je vizitka toho, že se o kurty staráme dobře. Náš dospělý tým letos postoupil do třetí nejvyšší soutěže. Rády tu tráví čas celé rodiny, pořádáme buřťáky. U nás to žije, nikdo nemůže říct, že ne.

Kolik lidí se o kurty stará?
Správci jsme tři. Na jaře si většina našich členů odpracuje členský příspěvek na brigádách, což nám hodně pomůže, protože ve třech bychom tolik práce nezvádli. Příspěvky jsou rozdělené. Když si je neodpracujete, pak dospělí platí dva tisíce korun na sezonu, důchodci patnáct set, děti našich členů neplatí nic. Brigádu platíme stovkou za hodinu práce. Když uhradíte členský příspěvek, pak celou sezonu hrajete zdarma a máte přednost při obsazování kurtů. Když jdete hrát jako člen s nečlenem, tak ten platí polovic.

Jak drahá je u vás hodina hraní?
Troufám si říct, že jsme široko daleko nejlevnější. Po celý den, celý týden, u nás platíte stovku na hodinu. Večer nikoho nevyháníme. Dokud se hraje, tak se hraje. Poslední jen za sebou zacvakne zámek na vrátkách.

Jan Murárik

tenissvermo
Klub má osobitou atmosféru

tenissvermovvchod
Správci úřadují hned za dveřmi

tenissvermovnastenka
Na nástěnce je kus historie místních turnajů zvaných Buřťák

tenissvermovkurty
Za pětatřicet roků existence se kurty s okolím příliš nezměnily

tenissvermovklubovna
Klubovna nabízí pohodlí

zachod
Klubu by větší dotace prospěla

tenissvermovzamek
Poslední zacvakne zámek...

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí