Patrik Mráz: Sleťák se proslavil chuťovou kvalitou

Na podzim před pěti roky byla slavnostně uvedena do provozu restaurace a bar Sleťák. Kuchař Patrik Mráz pamatuje první otočení klíčem v zámku dnes oblíbeného podniku.

Když se řekne restaurace Sleťák, co se vám okamžitě vybaví?
Výborná restaurace s rodinnou atmosférou. Z pohledu hosta kvalitní jídlo, relax, klídek, pohoda.

Jaký byl úplný začátek provozu Sleťáku?
Nedá se zapomenout na všechno to vybalování zařízení, tvorbu prvních menu. Nastoupil jsem někdy v polovině června. Naším křestem bylo vaření pro akci Léto kladenských dětí. Vzpomínám si na domácí buchtičky se šodó, rizoto, těstoviny, kuřecí plátky.

Vyvíjela se chuť hostů, jejich požadavky?
Ta je stále stejná. Základem jsou požadavky na kvalitu a čerstvost. Proto k nám začali chodit a stále chodí. Jinak chuťové rozmary hostů jsou vesměs stejné. V současné době si ze všeho nejvíc pochvalují naše noky, tataráky, burgery, žebra, líčka, svíčkovou. Oblíbená jsou polední menu. Navýšily se večeře. Právě večer jdou hodně tataráky a burgery.

Po nucené pauze se opět otevírá vnitřní provoz pohostinství. Najdou u vás hosté v nabídce novinku?
Připravili jsme pro ně nově složené celodenní menu. Mezi různými tataráky je novinkou vegetariánský. Základem je grilovaná zelenina. Servírujeme jej na čerstvém rozpečeném chlebu. K podzimu patří líčka s kořenovou zeleninou a šťouchaným bramborem. Určitě ochutnejte svíčkovou s karlovarským knedlíkem. Přijďte si pochutnat.

Jan Murárik
atat
Vegetariánský tatarák lze vřele doporučit!

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí