Matěj má díky dárcům konečně pohon vozíku

Postižený student Matěj Pavlík si díky dárcům mohl konečně pořídit pohon ke svému invalidnímu vozíku!

Na konci loňského roku mu k tomu scházelo něco málo přes dvacet tisíc korun. Po výzvě na stránkách deníku Vaše Kladno potřebná částka „přistála“ na transparentním účtu v řádech dnů! Od drobných přispěvatelů až po částky v desítkách tisíc korun. „Nebylo o čem uvažovat. Přišel jsem večer domů, podíval jsem se před usnutím na vaše stránky a přes internetové bankovnictví jsem rád Matějovi přispěl,“ uvedl snad za všechny dárce a pomocníky Ondřej Pavelec, bývalý skvělý hokejista.
Pohon vozíku má kromě samotné konstrukce základ v silné baterii. Vozík s ní i v kopcovitém terénu ujede až pětatřicet kilometrů. Poté ji stačí nechat nabíjet přes noc. „Všem patří velké díky. Matějovi se ohromně ulevilo. Letos jej čekají náročné rehabilitace, aby se mohl alespoň na chvíli postavit na nohy. Vyléčit se jeho postižení, bohužel, nedá,“ uvedl Matějův otec Petr Pavlík.
Matěj studuje v Praze na střední škole při Jedličkově ústavu sociálně správní obor. Přes týden tam žije na internátu. V dětství mu lékaři diagnostikovali mozkovou obrnu – triparézu. Ta mu postihla obě nohy a pravou ruku.

Jan Murárik

pavlikovl
Stav pohonné jednotky vidí Matěj na displeji

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí