Zdrávka má skvělý tým záchranářů

V Kladně chodí na základní či střední školu a už se o nich hovoří jako o osobnostech. Již popáté vám v  rubrice Osobnosti školních lavic některé z nich představíme. Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Kladno vybrala tým záchranářů ve složení Petr Mach (19), Barbora Kejlová (18), Monika Poledníková (18) a Anežka Halebrantová (18). 

Proč vás, podle vašeho mínění, vybrala škola jako své osobnosti?
Barbora: Myslím si, že jsme školu dobře reprezentovali na mezinárodní soutěži první pomoci. Z třiatřiceti týmů jsme skončili pátí. Lépe v historii naší školy se umístil jen náš učitel Lukáš Lepič, který se umístil na stupních vítězů.

Které úkoly jste museli plnit?
Petr: Poskytovali jsme všeobecnou první pomoc. 
Monika: Museli jsme řešit sedm modelových situací a jedna z disciplín byla na fyzickou zdatnost na čas. V té nám například nesmělo spadnout z nosítek dítě (usmívá se). Asi největší potíže jsme měli v komunikaci s cizími týmy. Němčina byla pro nás náročnější. Úspěch nás posunul do české národní soutěže, která byla mnohem náročnější. V té jsme se z osmnácti týmů umístili na devátém místě. 

V jaké profesi se chcete v životě uplatnit?
Petr: Rád bych se stal záchranářem, a pokud by mi to nevyšlo, chtěl bych pracovat jako klasická zdravotní sestra na oddělení ARO nebo JIP v jakékoli nemocnici.
Barbora: Zkusím vystudovat medicínu. 
Monika: Chci se po studiích pohybovat v urgentní medicíně. 
Anežka: Mě by bavilo pracovat u záchranky. 

Co vám dala vaše škola do života?
Petr: Jsem díky ní otevřenější v komunikaci s lidmi. 
Barbora: Kromě nových informací taky novou „rodinu“, kterou je náš kroužek první pomoci. A nové přátele. 
Monika: Dala mi poznání, že jsem si vybrala správnou školu, protože od dětství jsem chtěla pracovat ve zdravotnictví. Jsem také ráda, že jsme součástí kroužku první pomoci, který vede Lukáš Lepič.  
Anežka: Škola mě naučila komunikovat s lidmi. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí