
Seriál Základka na talíři měl ohlas a naše anketa, která ze seriálu vzešla, ukazuje na popularitu kuchyní kladenských základních škol. Seriál nyní doplňují rozhovory s kuchařkami jednotlivých kuchyní. Dnes přinášíme interview s Petrou Urbancovou, vedoucí jídelny páté ZŠ Moskevská.
Co byste pro vaše žactvo mohli klidně vařit každý den a ono by to s radostí snědlo?
Lívance, buchtičky, krupicovou kaši, rajskou, špagety, svíčkovou…
Která jídla musíte dle norem vařit a děti by je nejraději na jídelníčku neměly?
Luštěniny, zeleninu, zeleninové saláty. Až na výjimku a tou je okurkový salát. Odmítají také špenát.
Vyvíjejí se nějak zásadně chutě školáků?
Zhoršil se přístup k jídlu. Dělá to dojem, že mají všeho dost. Je znát, že v současné době jsou mnohdy přehlceni jídlem.
Jan Murárik
- Základka na talíři. Jana Hábová o vrácených luštěninách a oblíbených...< Předchozí
- Základka na talíři. Zuzana Klemensová o trendech na „Dvanáctce“Další >