Podnikají v centru. Adam Robenek se vrátil ke své klientele

MoodyChef neboli Náladový kuchař Adam Robenek se po krátké pauze vrátil se svým kulinářským uměním zpátky do centra Kladna.

Proč jste k návratu zvolil opět svou původní provozovnu v centru města?
Protože mi to za to stojí (usmívá se). Na Kladně mám rodinu, žijeme zde a nedokážu si představit, že bych cestoval každý den například skoro dvě hodiny mezi Prahou a Kladnem. Máme tři děti a nechce se mi vracet domů pozdě večer. Čas strávený s rodinou je pro mě důležitější než budování impéria mimo Kladno.

Kam jste na dva roky z Kladna zmizel?
Loni v únoru, kdy začal konflikt na Ukrajině, jsem začal u zákazníků pociťovat nejistotu, co bude. Byl jsem z toho všeho unavený a změnil jsem na nějakou dobu své profesní působiště. Začal jsem vařit v jednom podniku v srdci Pálavy. Na sezonu jsme se tedy s rodinou odstěhovali na Moravu. Po sezoně na podzim jsme se vrátili do Kladna a já si šel vyčistit hlavu do jiného oboru. Rozvážel jsem nákupy v jedné známé společnosti. Prostor Náladového kuchaře na Kladně jsem si nadále ponechal a poskytl jsem ho školce Montessori, která si v provozovně nechávala připravovat obědy pro zaměstnance i děti. Letos na jaře jsem si uvědomil, že se mi po práci v Náladovém kuchaři stýská. Montessori v tu dobu měla možnost se s přípravou jídel přestěhovat do jiných prostor a já se rozhodl pro návrat. Průběžně se mi ozývali zákazníci, že by chtěli, abych znovu otevřel.

Vstoupil jste takzvaně do stejné řeky?
Vstoupil, ale dělám to líp (usmívá se). Předtím jsem byl z osmdesáti procent kuchař a z dvaceti podnikatel, tentokrát jsem tenhle poměr otočil. Zákazní to na kvalitě nepozná, protože mám výborné kuchaře.

Na čem stojí váš podnik?
Na základně pravidelných zákazníků. V podstatě nás nacházejí v stejnou dobu, jenom jsme ji trochu upravili. Pondělí až středu mám otevřeno přes obědy, čtvrtek a pátek, což jsou nejsilnější dny, jedeme celý den. Upravili jsme to oproti minulosti, protože cítíme, že kupní síla zákazníků je slabší. Víkendy naši zákazníci většinou tráví mimo město, proto máme oficiálně zavřeno. Zkoušeli jsme mít otevřeno, ale neděle byly pasé a soboty nárazové. Víkendy jsme proto vyhradili pro naše rodiny a pro zážitkovou kuchyni, kterou v budoucnu chystám spustit.

Jak se podniká v centru Kladna?
Všechno má své. Když budu chtít brečet, bude mi to k ničemu... Zákazník si cestu za tím, co ho baví, vždycky najde.

Jan Murárik
Foto: archiv Adama Robenka

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí