Kladenské zmrzliny. Dolce Vita, lízání servírované s láskou

Pozvali jsme mistra zmrzlinových chutí Lukáše Dědka (rozhovor s expertem ve Vašem Kladně vyšel v pondělí 10. července), aby u vybraných kladenských prodejců hodnotil aktuální chutě kopečkových či točených zmrzlin. Manažer společnosti Prima si na degustaci přizval firemní kolegyni Danu Macákovou. Třetí zastávkou na jejich zmrzlinovém tripu je cukrárna Dolce Vita.

První dojem
Lukáš: Za posledních sedm let jsem tady potřetí a jen mě to utvrdilo, že mé vzpomínky na vysokou kvalitu jsou správné. Nabídka je dostačující. 
Dana: Nádherné prostředí s bezvadným posezením před cukrárnou. Uvnitř mne upoutala pestrá nabídka nejenom zmrzlin. Je vidět, že se o vše starají s láskou. Mají luxusně nazdobené vaničky se zmrzlinami s přidaným čerstvým ovocem. 

Nabídka zmrzlin
Lukáš: Design i chuť jsou skvěle připravené. 
Dana: Zákazník si vybere a neprohloupí.

Chuť
Lukáš: Je vidět, že menší výrobci domácí zmrzliny si mohou dovolit nabízet zvláštní příchutě z čerstvých suroviny. Mě zaujaly rakytníková a tvarohová. Masoví výrobci zmrzlin si třeba nemůžou dovolit dělat makovou. 
Dana: Ochutnala jsem od každé a kopečkové jsou výborné. Ale úplně mě dostala točená jogurtová s přelivem z čerstvého ovoce. Netradiční, správně jogurtově nakyslá.

Cena
Lukáš: Cena za kopeček je z pohledu zákazníka, který nechce zůstat pouze u jedné porce, velmi lákavá. 
Dana: Cena do dvaceti korun za kopeček je velmi neobvyklá v souvislosti s vysokou kvalitou. V porovnání s tím je například cena dvacet pět korun za kopeček v cukrárně Ňam-Ňam možná až moc vysoká.

Dojem z obsluhy
Lukáš: Sympatická. Cítil jsem z nich, že to dělají s láskou.
Dana: Super. Obsluze evidentně záleží na tom, jestli zákazníkům chutná. 

Celkový dojem
Lukáš: Už bych musel hledat mouchy, a to je zbytečné. Nemám, co negativně kritizovat. 
Dana: Na stupnici deseti bodů dávám absolutních deset za všechno.

Jan Murárik

Zítra ochutnáme zmrzlinu v cukrárně Venezia.

dolceobsluha

Obsluha i nabídka si zasloužily nejvyšší hodnocení

dolcedana

Dana s Lukášem neskrývali nadšení z chutí


Počasí Kladno

Předpověď počasí