Osobnosti školních lavic. Jitka upřednostní školu před basketbalem, i když ji baví

I když chodí na základní školu, či v Kladně studují, nemusejí čekat, až jednou vyniknou ve světě dospělých. Už nyní jsou, alespoň dle vedení svých škol, výraznými osobnostmi. V našem tradičním seriálu vám do konce školního roku některé z nich představíme. Základní školu v Moskevské reprezentuje Jitka Pilařová, nadějná atletka a především basketbalistka.

Škola tě vybrala za svou osobnost hlavně kvůli tvým sportovním výkonům. Na běžecké dráze vyhráváš souboje s jinými reprezentanty základních škol a v basketbalu jsi ve své věkové kategorii velmi úspěšná. Kopírují i tvé školní výsledky ty sportovní?
Troufám si tvrdit, že sportovní spíše kopírují ty školní (směje se). Zatím jsem totiž neměla horší prospěch než vyznamenání. Uvidíme, jak mi půjde studium na kamenném gymnáziu.

Na kterou z vysokých škol se chceš na gymnáziu připravit?
To ještě nevím. Samozřejmě gymnázium má pro mě být odrazovým můstkem do dalších studií.

Vidíš v basketbale, který hraješ závodně, pro sebe budoucnost?
S družstvem HB Basket Praha jsem letos získala stříbrnou medaili na mistrovství republiky a z předešlých ročníků jsme dvojnásobné vítězky. Přestože jsem se dostala do širší nominace reprezentace, tak nyní nevím, jestli u basketbalu zůstanu i v dospělém věku. Soustředím se spíše na vzdělání. Basket hraji, protože mě pořád baví.

V současné době končíš základní vzdělání. V čem je škola v Moskevské podle tebe výjimečná?
Je v ní hodně hudebních i sportovních zaměření. Na tom si škola zakládá. Já jsem za těch devět let v ní byla velmi spokojená.

Jan Murárik

jitkavyhrala

Jitka vyhrála své škole běh na osm set metrů

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí