Za kladenským kapučínem. Venezia

Známý barista Pavel Pospíšil (40) s námi obešel kavárny a cukrárny v centru Kladna a nechal si od obsluhy připravit kapučíno. Dnes jsme ochutnali kávu v cukrárně Venezia.

Cukrárna Venezia nedávno oslavila dvacáté výročí vzniku. Od té doby dávno své dorty i zmrzlinu vypracovala v kvalitě do absolutní špičky. Káva zatím mírně pokulhává.

Otevřeno: po – pá (8.00 – 18.00), so (9.00 – 18.00), ne (10.00 – 18.00).

Nabídka kávy: espresso (38 Kč), ristretto (38 Kč), kapučíno (50 Kč), Americano (38 Kč), latté (52 Kč), dvojité espresso (48 Kč), turek (37 Kč), alžírská káva (60 Kč), vídeň (50 Kč), ledová káva (60 Kč), frappé (48 Kč), frappé s příchutí (52 Kč).

Nabídka ke kávě: skvělé dorty i domácí kopečková sezonní zmrzlina.

Pavlovo hodnocení:  Je znát, že sem se chodí za domácími dorty, koláči a zmrzlinou. Jenom na kávu či konkrétně kapučíno bych sem nešel. V okolí mám kvalitnější výběr. Však také Venezia není kavárna v tom pravém slova smyslu, i když právě sladké patří ke kávě. Ani cena kávy tady není nejnižší. Dostal jsem sice vyhřátý šálek, ovšem pěna je řídká, špatně našlehaná. Zato dort nebo zmrzlinu si ve Venezii dám moc rád. 

Jan Murárik

benatkyinterier

Interiér se roky nezměnil

benatkykapucino

Kapučíno z kladenských Benátek

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí