Představujeme deset provozovatelů nejoblíbenějších hostinců v Kladně podle reakcí čtenářů webu Vaše Kladno. Dnes je řada na Vendule Liškové, provozní Penzionu 68, přítelkyni zesnulého provozovatele penzionu Josefa „Pepe“ Dvořáka, který mu za podpory rodiny Jágrů dal současnou podobu.
Provoz penzionu jste po Josefově úmrtí letos zjara vzala na sebe. Co bylo pro vás hlavním motivem pokračovat v „rodinné“ tradici?
Možnost pokračovat v provozování penzionu dostala nejprve Pepova rodina. Ta to odmítla, tak v Pepově odkazu či práci pokračuji já. Byla jsem s ním od počátku, kdy se rozhodl si penzion pronajmout a vytvořit v něm současné prostředí. Zhruba rok jsme tu spolu žili. Měsíc byl penzion zavřený a já pak začínala od nuly. Rozjet restauraci pomohli naši štamgasti, naši přátelé, Pepovi kamarádi, ale i noví hosté, kteří se k nám rádi vracejí. Lidem se líbí, že u nás panuje rodinná atmosféra. Pomalu se zase rozjíždí ubytovací část.
Je z vašeho pohledu kladenský host náročný?
Až ze Sítné k nám jezdí hosté na plzeňské pivo (usmívá se). Z toho pro mne plyne, že kladenský host náročný je. Hodně se k nám chodí i na večeře. Přes víkend je nutné místa rezervovat. S kladenským hostem mám spíše pozitivní zkušenosti. Je ochotný dát i pěkné dýško. Například protikuřácký zákon nepociťujeme. Všimla jsem si, že k nám chodí minimum kuřáků a těm prý nevadí, že se kouří venku.
Sehnat prý kvalitní personál do pohostinství není v současné době jednoduché. Jste v tomto směru spokojená?
Mám kolem sebe skvělé poctivé lidi. Já si na personál nestěžuji. Personál, který nás byl schopný okrádat, už tu není. Ten, co se mnou pracuje v současné době, mně snad seslal Pepa tam seshora…
Jan Murárik
Pepe patřil ke skalním fanouškům Rytířů. Ti mu po smrti vzdali na tribuně hold...
Pepe prý stále na penzion dohlíží
Je Penzion 68 i pro vás nejpopulárnější? Pak mu dejte hlas v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu!
- Za kladenskými hostinci. Staré Kladno vsadilo na klasickou kuchyni< Předchozí
- Za kladenskými hostinci. Sleťák se stává vyšší gastrokulturouDalší >