Testujeme zmrzliny. Učňovská v Italské chutí nezklame

Čechoital Robert Bosák (57), specialista na zmrzlinářské stroje, se s naší redakcí vydal testovat zmrzliny v Kladně. Seriál startujeme v kročehlavské Italské ulici, kde svou kopečkovou zmrzlinu nabízí Učňovská cukrárna. Seriál ukončíme celkovým hodnocením.  

Charakteristika cukrárny: Učňovská cukrárna je vyhlášená svými zákusky. V poslední době k nim učební středisko přidalo také výrobu a prodej vlastní kopečkové zmrzliny v místech, kde u nejbližší konkurence koupíte jen zmrzlinu balenou v supermarketu nebo točenou v rychlém občerstvení. 

Prostředí: zvenku nenápadné, ale lákavé. Uvnitř příjemné, byť stísněné.

Obsluha: dámy milé, ochotné, působily jako zkušené prodavačky ze „staré“ školy.

Ochutnali jsme: čokoládu a mango.

Názor odborníka: mango vizuálně působilo jako vanilková. Čekal jsem sorbet, ovšem trošku se do popředí drala i chuť mléka, kterou bych v takové příchuti nečekal. Těšil jsem se na tuhle chuť, ale mango jsem v mé porci moc necítil. Mohli si s chutí více pohrát. Cena jednadvacet korun za kopeček je však porci, chuti a vzhledu úměrná. Malý prostor zmrzlinárny mi nevadí, obsluha dvou zralých žen ve mně zanechala dobrý dojem, vzhled vaniček, kterých bylo deset, působil velmi dobře. 

Názor redakce: čokoládová chutí nezklamala, ale ani neoslnila. Spíše než čokoládu připomínala kakao. V běžné porci byly cítit kousky citrusu. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí