Osobnosti školních lavic – Nick Vetešník, talentovaný boxer z Ukrajinské

Nemusejí čekat, až budou naplno hozeni do světa dospělých. I když chodí na základku či v Kladně studují, projevili se už nyní jako výrazné osobnosti. My vám je v seriále postupně představíme. Základní škola v Ukrajinské vybrala Nicka Vetešníka, bojovníka ověšeného medailemi.

Ví se o tobě, že neovládáš pouze box. Ve kterých bojových sportech jsi získal medaile?
Vybojoval jsem tři tituly na mistrovství republiky v kick boxu a dva vicemistry v boxu. Letos jsem v boxu skončil jen s bronzovou medailí.

Proč nebyla zlatá?
Protože jsem si nevědomky na zuby nasadil chránič v červené barvě, což není dovoleno a kvůli tomu jsem byl potrestán bodovou penalizací. Ty body mně pak chyběly k postupu do boje o titul.

Kdy jsi vyhrál svůj první zápas?
V jedenácti letech. Už je to docela dávno, tak si hned nevzpomenu, kde to bylo.

Kdy jsi začal závodně sportovat?
V deseti letech. Odjel jsem do léčebny s obezitou a zažil jsem tam na sobě šikanu. Táta mi poradil, abych začal dělat nějaký bojový sport, že pak budu mít třeba od šikany pokoj. Tak jsem chvíli chodil na judo, z kterého jsem přešel na kick box a po nějakém čase na klasický box. Začalo mě to hodně bavit, zlepšilo se mi zdraví a taky jsem vyhrával. Ve sportu potkávám lidi, s kterými si rozumím. Nerozumím si s těmi, co se toulají po ulicích. 

Máš v boxu šanci proniknout do evropské špičky?
Není dost peněz, abych mohl objíždět zahraniční turnaje. Bez toho se do špičky nedostanu. S tátou sháníme sponzory. Natrénováno mám (usmívá se).

Co pro tebe znamená škola, do které chodíš?
Partu výborných kamarádů a dobré učitele. 

Jak si představuješ svou budoucnost?
Jsem v osmé třídě a zatím velké plány do budoucna nemám. Užívám si základní školu.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí