Narodili se na Ježíška. Eva dostane troje dárky

Narodit se na Štědrý den může být z hlediska dárků a pozornosti okolí výhra. Ovšem jak to ve skutečnosti snášejí ti, kterých se to týká, jsme se ptali mezi Kladenskými. Vášnivou tenistku Evu Čubovou (79) čekají každé Vánoce trojité dárky.

Co na to vaši rodiče, že jste se jim narodila pod stromeček?
O tom jsem s nimi nikdy nemluvila, brali tu událost normálně (směje se). A s tím narozením pod stromeček to je téměř doslovné, protože na Bressoně, kde jsme bydleli, měl vedle nás soused pekařství a rodiče mě k němu odnesli, aby mě zvážili na pekařské váze… Kolik jsem vážila už nevím.

A ke všemu vám rodiče dali jméno Eva. Tím vás v dobrém odsoudili k trojitému přijímání dárků a dvojitým gratulacím…
V mládí či dětství se mně ráno popřálo a po obědě ukrojila maminka sváteční narozeninový dort. Pak byl klasický Štědrý večer. Všechny dárky jsem dostávala pod stromeček. Líto mi to nikdy nepřišlo, já takhle byla zvyklá.

Dostala jste bohatou nadílku?
Já byla skromná, nic moc jsem nechtěla. Mně bohatě stačila třeba hra Člověče nezlob se. Pamatuju si, že mi velikou radost udělaly noty ke klavíru. Rozdaly se dárky, naši odešli do kostela na půlnoční a já usedla ke klavíru. To jsem měla ráda. 

Kdy jste poprvé dostala vyloženě dárek k narozeninám a svátku mimo stromeček?
Poprvé se moje soukromá oslava od dárků pod stromeček výrazně oddělila, když se můj syn oženil a jeho rodina mi přišla popřát. 

Jaké budou vaše nastávající Vánoce?
Zase k nám dopoledne přijdou mladí. Tradičně připravím kubu a česnečku. Dostanu dárky k narozeninám i svátku a v poledne je společně oslavíme. 

Jan Murárik

evaeva

Eva chodí pravidelně na partičku tenisu s kamarádem Mirkem Divišem


Počasí Kladno

Předpověď počasí