Osobnosti školních lavic. Natálie je se svým rozhodnutím spokojená

Nemusejí čekat, až budou naplno hozeni do světa dospělých. I když chodí na základku či v Kladně studují, projevili se už nyní jako výrazné osobnosti. My vám některé z nich do konce školního roku představíme. Sportovní gymnázium Kladno vybralo Natálii Eichenmannovou (18), závodnici i trenérku v krasobruslení.

Co je vám bližší, učení, nebo krasobruslení?
Maturita je důležitá, ale pro mě je pořád ještě důležitější krasobruslení. Zaměřením inklinuji spíše ke sportu než k humanitní oblasti. Myslím, že by mě krasobruslení jednou mohlo z pozice trenérky živit. 

Zkusila jste trénovat?
Trenérskou praxi získávám například učením hokejistů, jak správně technicky bruslit. Naplno se pak hodlám věnovat dětem.

Maturujete až příští rok. Máte ze závěrečných zkoušek obavy?
Mám z nich strach už teď (směje se). Mě stresuje totiž úplně všechno. Jsem nervózní před závodem, natož pak před maturitou. 

Co vám dává gymnázium?
Možnost studovat a přitom se naplno věnovat sportu. Mám individuální výukový rozvrh. Učitelé jsou se mnou trpěliví a vycházejí mně vstříc. Jsem ráda, že jsem se pro tuto školu rozhodla. 

Brzdí vás tréma a stres ve vaší závodní kariéře?
Určitě je to pro mě překážka. Stresuji se i při závodě, ale když dojedu, mám v sobě krásný pocit.

Jak dlouho ještě chcete závodit?
Chtěla bych v seniorské kategorii závodit co nejdéle to půjde. Dojde v ní totiž ke generační výměně a nám, co do ní vstupujeme, se naskytne větší šance sbírat úspěchy.

Co chcete jednou dát svým svěřencům do vínku jako trenérka?
Mým cílem bude vzbudit v dětech radost z krasobruslení, aby si ho užívaly a do ničeho se zbytečně nenutily. Jestli něčeho dosáhnout navíc, tak to bude bonus. 

V životě vám zatím zůstane jenom krasobruslení?
Ráda bych na Fakultu tělesné výchovy a sportu. Ale co bude dál, to v tuto chvíli nedokážu říct. To musím ještě promyslet. Tohle nechávám otevřené. 

Jan Murárik

eichnatalie

Natálie učí malé hokejisty techniku bruslení

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí