Fitko trochu jinak (díl 2.). Stroje u nás nenajdete

David Fechtner je známý a úspěšný kladenský trenér, specialista na fyzickou kondici, zdravé tvarování těla i stravování. Letos otevřel v Holandské ulici v objektu Bajkal speciální fitness studio, které nemá s klasickým fitkem takřka nic společného. V našem seriálu se od něj postupně dozvídáme proč, jak a kdy se stát členem Fechtner Workout Clubu (FWC).

Jakou podobu má cvičení ve vaší tělocvičně?
Prvním důležitým krokem je projít vstupní diagnostikou. Při té vás změříme, zvážíme, změříme tlak, zjistíme kloubní rozsahy, sílu a fyzickou zdatnost. K tomu používáme nejnovější diagnostické přístroje i sadu fyzických testů. Následně vypracujeme plán cvičení a stravování, kterým dovedeme klienta k jeho vysněnému cíli. S klienty konzultujeme v pravidelných intervalech jejich progres a díky testování máme jasný přehled o tom, jak si reálně stojí. Případně upravíme plán tak, aby klienta aktivity jednak bavily, ale aby měl přitom žádané výsledky.

Kdo je váš typický klient?
Máme klienty ve věku od 19 do 73 let, věková omezení neexistují. Člověk jakéhokoliv věku se u nás bude cítit příjemně a bude dosahovat výsledků. Jediné omezení je vůle začít (směje se). Máme klienty, kteří chtějí shodit kila, ale i klienty, kteří naopak potřebují nabrat svalovou hmotu. Největší zastoupení pak mají klienti, kteří potřebují zpevnit své tělo, udržet kondici, zbavit se drobných bolestí, shodit pár kilo a přitom žít plnohodnotný život.

Uveďte příklad cvičení?
Cvičení u nás je zaměřené na rozvoj celého těla. Nerozdělujeme trénink na jednotlivé partie, nepumpujeme u nás bicák v zrcadle, ale věnujeme se celému tělu. U nás nenajdete klasické posilovací stroje. Ke cvičení používáme různé pomůcky, se kterými například napodobujeme pohybové vzorce, které člověk dělá a potřebuje v normálním životě.

Co musí případný zájemce udělat proto, aby se mohl stát Vaším členem?
Doporučuju navštívit naše stránky www.fwc.cz, kde naleznete všechny informace týkající se našich služeb a podrobně rozepsané programy a jejich ceník. V případě zájmu nás můžete přímo navštívit na Kladně na adrese Holandská 2543.

-red-

fechtdruhy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí