Fitko trochu jinak (díl 3.). Tým, který se vám věnuje

David Fechtner je známý a úspěšný kladenský trenér, specialista na fyzickou kondici, zdravé tvarování těla i stravování. Letos otevřel v Holandské ulici v objektu Bajkal speciální fitness studio, které nemá s klasickým fitkem takřka nic společného. V našem seriálu se od něj postupně dozvídáme proč, jak a kdy se stát členem Fechtner Workout Clubu (FWC).

Máte v trenérské partě rozdělené role?
Bez rozdělení rolí by to nešlo. Každý z nás se věnuje trochu jinému typu klientů. Někdo cvičí jen ráno či dopoledne a věnuje se spíše pokročilejším cvičencům. Jiný se zaměřuje na začátečníky. Další specializací je práce s klienty, kteří mají pohybová omezení, jsou po operacích nebo je trápí bolesti pohybového aparátu. Zvláštní péči věnujeme ženám, redukci tukové tkáně.  

Co všechno je součástí tréninků?
Na začátku připravíme organismus na zátěž, zahřejeme se, uděláme mobilizaci, abychom se mohli vrhnout na tu největší část práce. Silové cvičení, komplexní cviky a zhruba 45 minut toho nejdůležitějšího. Následně uklidníme tělo i mysl, protáhneme a uvolníme svalstvo. Nakonec odcházíme uvolněni a s úsměvem na tváři do šaten.

Jakým způsobem je složena skupina na semi-privátních lekcích?
Na základě diagnostiky vyhodnotíme, co daný klient zvládne a podle toho ho pak zařadíme k ostatním členům. Jedna semi-privátní skupina je maximálně pro 6 cvičících a celková kapacita tělocvičny je 12 osob. Pokud se ženy nechtějí potkávat s muži, máme i pro ně vyhrazené časy. Chodí k nám manželské páry, přátelé, spolupracovníci. V případě zdravotního cvičení jsou lekce čistě individuální. Průměrný věk našich klientů je 43 let. Každý, kdo se zajímá o své tělo, si u nás své místo najde. Více informací získáte na webové adrese www.fwc.cz.  

-red-

tymfitko


Počasí Kladno

Předpověď počasí