Fitko trochu jinak (díl 4.): Můj pohled

David Fechtner je známý a úspěšný kladenský trenér, specialista na fyzickou kondici, zdravé tvarování těla i stravování. Letos otevřel v Holandské ulici v objektu Bajkal speciální fitness studio, které nemá s klasickým fitkem takřka nic společného. V našem seriálu jsme se od něj postupně dozvěděli proč, jak a kdy se stát členem Fechtner Workout Clubu (FWC). V dnešním poslední dílu jsme vyzpovídali Pavla, jednoho z klientů klubu.

Proč jste si vybral FWC?
Před pěti roky se David stal mým osobním trenérem v jiném fitku. V té době jsem potřeboval pomoct a poradit se cvičením a samotný jsem se ve velkém prostoru fitka necítil dobře. David mi navíc hodně pomohl se stravou a nasměroval mne ke zdravému životu. Poté, co založil FWC jsem neváhal a přešel jsem k němu. Věděl jsem, že dostanu ještě kvalitnější službu.

Jakou výhodu osobně spatřujete v členství ve FWC oproti fitcentrům v okolí?
Ne že bych do běžných fitek chodil vyloženě znechucen, ale je to prostor, kde se necítím úplně komfortně. Jednak kvůli tomu, že nejsem žádný kulturista, ale není mi také úplně příjemné, když na mě zírá okolí. Nebo když si alespoň myslím, že na mě zírá. FWC na mě působí více osobním dojmem, je v něm více klidu a můžu se soustředit na sebe. Rovněž oceňuji, že jsme s ostatními klienty za několik týdnů vytvořili fajn partu.

Není cvičení ve více lidech spíše na škodu? Trenér se přitom věnuje více lidem…
Toho jsem se původně bál. Ale po prvních hodinách jsem uznal, že cvičení v partě má větší efekt, což mě baví. Více se snažím, přičemž mi nic nebrání se soustředit na sebe a v neposlední řadě je cvičení zajímavější a rychleji utíká. A hlavně je to zábava.

Chápu, že vzájemná motivace a zábava ve skupině je výhoda, ale není stejná atmosféra i na skupinových lekcích ve fitcentru?
V FWC je to jiné. Cvičí v něm pouze jeho členi. Tudíž tu nepotkám skupinu úplně cizích lidí. Máme podobné schopnosti i cíle, vzájemně se podporujeme, radíme si. Je to tu více rodinné, než v anonymní šedi běžného fitka. Více infotmací získáte na webové adrese www.fwc.cz.  

-red-

serfitkoctyri

serkmctyri

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí