
V novém seriálu Základka na talíři mapujeme jídelny kladenských základních škol spravovaných městem. Ne na všech školách vaří, a tak je náš přehled omezený na školy s kuchyněmi. Každá k dotazníku přidala recept na oblíbený pokrm. Začínáme od Kročehlav a putování po jídelnách zakončíme ve Švermově. Druhou v pořadí je základní škola v Ukrajinské ulici (14. ZŠ).
Seriál doplňuje naši webovou Anketu, ve které žáci a jejich rodiče, nebo i jiní strávníci, dávají či nedávají svůj hlas jednotlivým školním kuchyním.
Počet strávníků: 700.
Cena oběda: 33, 35 a 37 Kč.
Obsazenost kuchyně: 6 (kuchařky 3)
Oblíbená jídla žáků: luštěniny s chlebem, rajská omáčka, dukátové buchtičky, špagety.
Oblíbená jídla dospělých: karbanátky, plátky, řízky.
Výběr z měsíčního menu: Maďarský guláš s tarhoňou, bulgur s kuřecím masem, kuřecí kung-pao, čertovské noky, zapečená ryba se sýrem, žemlovka s jablky, Moravský vrabec, masová haše.
Recept
Holandský řízek (10 porcí).
800 g vepřové plece
200 cl mléka
100 g sýru cihla
100 g uzené cihly
100 g cibule
Z uvedených ingrediencí vyrobíme směs, kterou obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Jan Murárik
Oblíbená nabídka u dospělých i žáků: Holandský řízek, fazole s chlebem, špagety a k tomu brokolicový krém
K obědu mají všichni k dispozici bohatý výběr vlákniny a vitaminů
Jídelna v Ukrajinské
Tým, který se denně trefuje do chutí sedmi set strávníků...
- Základka na talíř (s receptem). Na devítce se podávají špízy a krevety< Předchozí
- Základka na talíři (s receptem). Na čtyřce letí špagety a ptáčekDalší >