Základka na talíři (s receptem). V Hnidousích oblíbené těstoviny doplňuje zelenina s luštěninou

V seriálu Základka na talíři mapujeme jídelny kladenských základních škol spravovaných městem. Ne na všech školách vaří, a tak je náš přehled omezený na školy s kuchyněmi. Začali jsme v Kročehlavech, končíme dnes a zítra ve Švermově. Desátou v pořadí je kuchyně s jídelnou v základní škole Velvarská v Hnidousích. 

Seriál doplňuje naši webovou anketu (při hlasování pomocí mobilního telefonu otočte přístroj na šířku), ve které žáci a jejich rodiče, nebo i jiní strávníci, dávají či nedávají svůj hlas jednotlivým školním kuchyním.

Počet strávníků: 160.
Cena oběda: 33, 35 a 37 Kč.
Personál kuchyně: 3 (2 kuchařky).
Oblíbená jídla žáků: dukátové buchtičky, špagety, kuřecí řízek, hráškový krém.
Oblíbená jídla dospělých: masitá jídla, řízky. 
Výběr z menu: čočka po Brněnsku, roštěná s rýží, smažený květák s bramborem, lasagně s mletým masem a bešamelem, těstoviny se sýrovou omáčkou, ražniči na plechu, sekaná svíčková s cizrnovým knedlíkem, zeleninové medailonky, rybí prsty s bramborovou kaší, „Čína“ z vepřového, špagety s kečupem, tvarohové a povidlové buchty, kuskus se zeleninou.

Recept 
Zeleninové lívanečky
Uvařenou mrkev nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Do ní přidáme hrášek, vejce, sůl, pepř, mléko a polohrubou mouku. Z hmoty vytvoříme tvar lívanečků, které osmažíme na tuku.  

Jan Murárik

zshnidjidlo
Servírují se zeleninové lívanečky, špagety se sýrem a omáčkou, drůbeží polévka s ovesnými vločkami

zshnidjidelna.cz
Ve více než stoleté budově se pro jídelnu našlo pěkné místo

zshnidperson.jpg
Hnidouské ženy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí