Jak se vede, hostinští? Martin Brádka o nové nabídce a náročnosti současných hostů

Restaurace Kladenského divadélka patří k nejdéle fungujícím pohostinství ve městě pod vedením jednoho provozovatele. Martin Brádka, stejně jako mnozí další, přežil různé těžké doby, které pohostinství v Česku zasáhly, a zůstává dál optimistou ve svém oboru.

Co se vám hned vybaví při otázce, Jak se vede, pane hostinský?
(usmívá se) Spousta práce. Hodně jí bylo vždycky, ale v současné době mi připadá, že je jí mnohem víc, aby se zachovaly služby na vysoké úrovni při podmínkách, které k práci v téhle době máme – vysoké vstupy, ceny energií, cena práce.

Vydržel jste různé těžkosti v pohostinství, které v téhle zemi poslední dobou nastaly. Namátkou – kolkování, zákaz kouření v restauracích, covid, růst cen... Co vás drží při životě hostinském?
Láska k téhle práci. Vlastníma rukama jsem si tenhle podnik vybudoval. Tak se ho nechci jednoduše vzdát.

Svou klientelu máte poměrně početnou. Čím to, že se u lidí stále najde dostatek financí, aby chodili do restaurací a ty mohly přežít?
Jsou to hosté, kteří rádi chodí za kvalitou, dobrou zábavou, pitím, jídlem. Pro nás je to důkaz, že svou práci děláme dobře. Není to jednoduché, protože hosté jsou čím dál více náročnější i kritičtí. Gastronomie na Kladně se i díky tomu zvedla. Nasloucháme hostům, co by si přáli vidět u nás na jídelníčku a vyhovíme jim. Například nedávno jsme do naší nabídky zařadili kachní burger.

Myslíte si, že jste schopný přežít, po tom všem, co vás hostinské potkalo, další zatím neznámou krizi?
Určitě mě může nějaká další nečekaná krize zlomit.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí