Jak se vede, hostinští? Jan Adámek dává Kožově Hoře znovu genius loci

Otevřel v červenci, což znamená, že po více než roce znovu zprovoznil populární restauraci s ubytováním a rozhlednou na Kožově Hoře. Té nyní udává genus loci podnikatel Jan Adámek.

Co se vám hned vybaví při otázce, Jak se vede, pane hostinský?
Dobře, ale když jsem do toho šel, tak jsem nevěděl, jak velká to je řehole... První den jsme otevřeli v jedenáct dopoledne a za deset minut jsme měli plno. Tak fungují sociální sítě. Byl to masakr, až se mi chvílemi chtělo brečet (usmívá se).

Jak jste se na Kožově Hoře ocitl?
Jsem z Prahy, podnikal jsem ve stavebnictví a Na Kožovu Horu, k restauraci, jsem kdysi zavítal úplnou náhodou. Okamžitě se z toho místa stala moje srdcová záležitost. Prostředí pohostinství mi není cizí. Po revoluci jsem hospodu vedl. Maminka za minulého režimu pracovala v pohostinství, takže jsem hlavně na Praze 1 znal některé zezadu (směje se).

Je z vašeho pohledu těžké sehnat spolehlivý personál?
Strašně! Z bývalých zaměstnanců jsem nikoho nepřemluvil. Myslím si, že se ještě někdo z nich vrátí.

Stačí vám současný provoz, nebo s restaurací máte další plány?
Chci tomu areálu dát velký život. Hosté budou mít proč k nám chodit.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí