Provozního v Restauraci U České Lípy dělá deset roků. Za tu dobu její úroveň rozhodně neklesla, ba právě naopak. Tomáš Čovč se nám svěřil nejen s tím, jak se daří a co hosté vyžadují, ale také se svým provozním snem.
Co se vám hned vybaví při otázce: Jak se vede, pane hostinský?
Lidi chodí, je to dobrý (usmívá se). Za mě letošní léto bylo fajn.
Bylo někdy lepší léto než to letošní?
Loni jsme na tom byli ještě líp. Zahrádku jsem zavíral někdy v půlce října. Běžně ji zavíráme na začátku září. Letos to ale zase tak špatné není.
Lidi tedy podle vás mají peníze na útratu v hospodách?
Podle mne peníze mají. Rozhodně jsme nějaký údajný nedostatek peněz u hostů nepocítili.
Co si u vás nejraději objednávají?
Dobře nám běží gril a mimo něj náš langoš. Ten se kupodivu neskutečně chytil. Jinak je u nás TOP tatarák. Běžně topinky s kuřecí směsí, guláš, kolena.
Jak jste přišli na nápad nabízet v hospodě langoše, který se spíše hodí do stánku?
Dostal jsem na něj chuť a přitom mě napadlo, že v okolí ho nikdo nenabízí. Hlavě děcka na něm frčí. Mají ho jako alternativu k hranolkům s kečupem. I cenově je to srovnatelné, protože langoše prodáváme za šedesát korun. Nechceme na langoši zbohatnout, děláme to pro hosty, kteří chtějí nějakou chuťovku.
Uvažujete opět zavést obědy?
Neuvažujeme, k nám by nikdo přes poledne nechodil. Už jsme si to zkusili a byla to bída. Kdybychom byli blíže centru, asi by lidi přišli.
Co byste v Lípě chtěl a zatím to nejde?
Chtěl bych mít u nás kapelu obden. Ne jednou za týden ve středu. Ale kvůli sousedům to je zatím nesplnitelné přání.
Jan Murárik
Po kuřecí směsi na topinkách se hosté mohou utlouct
- Jak se vede cukrářky? Lenka Chaloupková zařadila novinky< Předchozí
- Jak se vede, hostinští? Haciendu drží obědy a salonekDalší >